matkalla

Loma Kroatiassa: Krkan luonnonpuisto

11.6.2018

Vierailu Krkan luonnonpuistoon oli heittämällä yksi upeimmista luontokokemuksistani ikinä. Parin kilometrin pituinen luontoreitti puikkelehti vehreiden puiden alla lukuisten vesiputousten lomitse. Oli uskomaton elämys ensin ajaa Trogirista suht karua ja paahteista vuoristoreittiä ja laskeutua sitten (bussikuljetuksella) kohti rehevää, viidakkomaista ja komeasti pauhaavaa vesiputousaluetta. Viidakkomaista tunnelmaa lisäsivät kukkivat puut ja kristallinkirkkaassa vedessä puikkelehtivat kalat. Lisäksi alueella oli historiallisia nähtävyyksiä kuten keskiaikaisen linnoituksen rauniot ja vanha pieteetillä kunnostettu vesivoimalaitos.

Kansallispuisto on monen matkaoppaan mukaan keskikesällä todella ruuhkainen. Nytkin ihmisiä oli liikkeellä runsaasti ja selfie-keppien kanssa heiluvat turistit kahlailivat siellä sun täällä saadakseen sen parhaimman otoksen. Sillat olivat tukevia ja hyvässä kunnossa. Meille kerrottiin, että reitin voisi kulkea lastenrattaidenkin kanssa, mutta oman kokemukseni perusteella en kyllä moista suosittele. Sen verran oli kuitenkin portaita. Paikoin silloilla oli myös ruuhkaa. Lasten kanssa saa siis olla hyvin varovainen. Näin etukäteen paljon kuvia Krkasta, jossa ihmiset uiskentelivat järvessä. Sinä päivänä kun me tuolla olimme, putouksilla ei kuitenkaan jostain syystä saanut uida.

Krkan luonnoonpuistossa olisi voinut osallistua myös veneretkelle, joka olisi vienyt Visovac-järvellä sijaitsevan saaren fransiskaaniluostariiin. Olisi varmasti ollut upea nähtävyys sekin.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply