matkalla Turku

Muumilaakson talvi

3.2.2014

muumimaailma

 

Käytiin katsomassa Doc Pointissa kaksi Tove Janssonista kertovaa dokkaria. Sen jälkeen oli jotenkin ihan pakko päästä talviseen Muumilaaksoon. Omistan Taikatalven dvd:nä ja kirjana. Se on Muumitarinoista ehkä hienoin. Talviunesta havahtuva Muumipeikko,Tuutikin kalastuspaikka jään alla, jäärouva, näkymättömät päästäiset uimahuoneessa ja susien seuraan kaipaava Surku-koira.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Hän haukkoi henkeään, luiskahti ja vieri alas räystäältä. Ja niin Muumipeikko tupsahti avuttomana uuteen, vaaralliseen maailmaan ja vajosi syvälle elämänsä ensimmäiseen lumikinokseen.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Kun Muumipeikko tuli uimahuoneelle, oli taivas vaaleampi ja alkoi vihertää. Tuuli oli nukahtanut ja kuolleet kaislankorret seisoivat liikkumattomina jään reunassa.

Hän kuunteli ja hänestä tuntui kuin hiljaisuudellakin olisi ollut matala, laulava ääni. Ehkä jää lauloi tunkeutuessaan syvemmälle mereen.

 

Muumilaakson talvi Muumilaakson uimahuone

 

– Pelottele niin paljon kuin haluat, hän ajatteli ihastuksissaan. Nyt minä olen päässyt sinusta perille. Sinä et ole sen pahempi kuin kukaan muukaan, kun vain tutustuu sinuun. Nyt et voi enää pettää minua.

Ja talvi tanssitti Muumipeikkoa edelleen pitkin rantaa, kunnes hän hupsahti kuonolleen lumen peittämään siltaan ja näki heikon valon kajastavan uimahuoneen ikkunasta.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Otteet Tove Janssonin Taikatalvi-teoksesta.

I just had to visit Moominvalley this weekend. It was just as fairytale-like as I had pictured it would be during wintertime.

 

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Elsa 4.2.2014 at 06:46

    Taikatalvi on myös mun lempimuumikirja. Täytyykin lukea se lähiaikoina taas uudestaan :)

    • Reply Johanna 5.2.2014 at 23:06

      Marraskuussa voi lukea Muumilaakson marraskuun ja keskitalvella Taikatalven. :)

    Leave a Reply