matkalla ruoka

Sharlotka saaristo-omenista

16.9.2018

Järjestimme Joonaksen kanssa eräänlaisen tykypäivän viime viikolla. Matkasimme Heisalan saareen, Paraisille, tutustumaan Rahkosen hedelmätarhaan, jossa kasvatetaan omenat Skärgårdsciderin valmistamiin juomiin. Olemme suunnitelleet yritykselle etikettejä, joten oli kiva päästä katsomaan, millaisissa maisemissa saaristo-omenat kasvavat. Päivä valkesi täydessä kaatosateessa. Onneksi sade lakkasi aika lailla siinä kohtaa, kun istuimme lautalla kohti Heisalaa. Pienet auringonpilkahdukset päivemmällä eivät olisi haitanneet. Valokuviin olisi tullut lisää tunnelmaa. Toisaalta sadepisaroiden kyllästämät omenat näyttivät aika herkullisilta. Ja siis olivatkin sitä! Jessus. En ole ehkä ikinä maistanut niin mehukkaita ja makeita kotimaisia omenoita.

Saimme tietty kotiin vietäväksi omenasäkillisen. Kauraomenapaistoksia olen värkännyt jo useita tänä syksynä, joten nyt googlailin jotain uutta omenaleipomusta. Ja löytyihän se! Lähes yhtä helppo leipomus kuin kauraomenapaistos (tykkään nopeista resepteistä), on Sharlotka, venäläinen omenakakku. Irtopohjavuoka ladotaan puolilleen omenalohkoja ja päälle kaadetaan täytekakkupohjamainen muna-sokeri-jauho-seos. Valmiin kakun päälle siivilöidään kanelia ja tomusokeria. Tarjosimme kakkua syntymäpäiväänsä viettävälle äidilleni. Vaikka Soppa365:n reseptin mukaan kakku pitäisi tarjota jäähtyneenä, suosittelen maistamaan sitä lämpimänä. Aika suussasulavaa vaniljakastikkeen kera.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply