matkalla

Talvipettymys ja viisi kauranjyvää

4.2.2015

P8240317b

En ole katkeroituvaa sorttia, mutta nyt on pakko myöntää, että tämä Helsingin jatkuva loskakeli ottaa aivoon ihan täysillä. Siispä käännän tänään tälle surkealle talvelle selkäni (koska sekin on meidät hylännyt) ja palaan muistelemaan erästä kaurapeltoa eräiden Vihreän talon kesäkemujen aikaan viime elokuussa. Se kahina ja kullan sävyt… Ja villi tuulenpyörre ympäri peltoa… Elokuuta parhaimmillaan. Elokuu on muuten lempikuukauteni. Jos saisin päättää, sen pitäisi kestää kolme kertaa kauemmin kuin muut kuukaudet.

P8240330bP8240269bP8240348b

Tuona lauantaina saatiin tehtäväksi stailata ja kuvata jokin Nuutajärven lasikylän Iittala-outletista valikoitu/saatu tuote. Valitsin silloin Anu Penttilän suunnitteleman korkista ja lasista valmistetun minikokoisen vitriinin, sillä korkki on yksi lempimateriaaleistani, enkä omistanut aikaisemmin ainuttakaan vitriiniä. Keräsin pihamaalta, pellolta ja lähimetsästä pieniä luonnon taideteoksia ja pyysin Annikan käsimalliksi. Minulla on muuten tuossa rasiassa edelleen ne viisi tuolloin kerättyä kauranjyvää.

Iittala järjesti viime lokakuussa stailauskuvistamme Facebook-arvonnan, joka harmi vain meni silloin itseltäni aivan ohi silmien. Olisin tietty silloin halunnut vinkata siitä. No vinkkailenpa nyt näin mattimyöhäisenä kuitenkin. Käykää arvontasivuilla katsomassa muiden bloggareiden kivat kuvat. Niistä välittyy hienosti tuon elokuisen lauantain rento tunnelma. Hauskaa, miten jokainen sai oman bloginsa fiilistä mukaan kuviin, vaikka kuvauspaikka ja valo-olosuhteet olivat samat.

Ps. Ainiin ja osa bloggaajista kuvasi Arabian tuotteita. Ne kuvat löytyvät Arabian Facebook-sivuilta.

P8230158bP8230175b

I’m all fed up with this lousy winter in Helsinki. Therefore I turned my eyes back to summer since this winter has apparently abandoned us. These pictures are from a blog party at Vihreä talo from last August. We got a fun task to shoot one Iittala product in the premises of Vihreä talo. I chose the Vitriini class display cabinet with cork, which is my favourite material. August in turn is my favourite month.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply