matkalla

Turistina Kööpenhaminassa

19.5.2015

P5150744b

Kun herättiin perjantaina ensimmäisen yön jälkeen Kööpenhaminan Frederiksbergissä, oli näkymä tämä. Ajattelin, että tästä lomasta tulee ihana. Oikeassa olin. Majoittauduimme Airbnb:n kautta tanskalaisen Cecilian omaan kotiin sillä välin, kun hän itse oli matkoilla. Yksi parhaimmista muistoista on ensimmäisen aamun hidas aamiainen lintujen laulua avonaisesta ikkunasta kuunnellen. Olimme hakeneet edellisenä iltana, jolloin Kööpenhaminaan siis saavuimme, viereistä Netosta aamupalatarvikkeet. Ekologista ja luomua oli sielläkin paljon, vaikka ihan tavallinen marketti se oli. Oli jännä kattaa aamupala tuntemattoman ihmisen eriparisille kirppislautasille.

P5150777bP5160985b

Perjantai-aamun rauha teki hyvää, sillä olimme riekkuneet torstai-illan Tivolissa, jonne myös moni helatorstaita viettävä tanskalainen (ja ruotsalainen) oli sulloutunut. Tivoli oli ehdottomasti näkemisen arvoinen. Todella kaunis ja täynnä uskomattomia rönsyileviä istutuksia. Jälleen tunsin tätiviboja kun innostuin eniten kukkaistutuksista… Oltiin me silti yhdessä laitteessakin. Sellaisessa, joka kieputti meitä ympäri parikeinussa Kööpenhaminan yllä.

P5140736bP5140738bP5140732b

Perjantaipäivän kaupunkikierroksen aloitimme kaikkien kööpenhaminankävijöiden albumista löytyvästä Nyhavnista, joka oli aivan täynnä väkeä, kuten kuvista näkyy. Nyhavnin edustalla ruotsalainen marssiorkesteri soitti Roxettea.

P5171120bP5150807bP5150825b

Nyhavnista käppäilimme Strøgetin alkuun ja sen jälkeen tuolla valtavan pitkältä tuntuvalta ostoskadulla kuluikin muutama tuntinen. En tiedä oliko Kööpenhaminassa lopulta kävelykatuja sen enempää kuin esim. Tukholmassakaan, mutta tuntui joka tapauksessa, että kaupunkia eivät hallinneet loputtomat autojonot. Pyöräilijöitä sen sijaan oli sitäkin enemmän ja pyöriä joka kulmassa, välillä päällekkäinkin pinottuna. Köpiksen katukuva oli paljon matalampi kuin monen muun kaupungin. Talot olivat pääosin korkeintaan viisikerroksisia. Ihmisenkokoista, kuten viime postauksessakin kirjoitin.

Perjantain lounaalle suuntasimme vanhalle teurastamoalueelle (Kødbyen), jonne on viime vuosina pakkautunut liuta kivoja ravintoloita, baareja ja gallerioita. Söimme pizzaa Motherissa, jota useampikin minulle suositteli täällä blogissa ja instagramissa.

P5150864bP5150868bP5150863b

Kødbyenistä vaelsimme Vesterbron pikkukatujen ja -putiikkien kautta Frederiksbergin suureen puistoon, jonne jäimme pikniköimään. Se oli nyt tämän vuoden ensimmäinen piknik. Frederiks Have -puistossa löytyi myös alla olevan kuvan 1700-luvun linna.

P5150956bP5150944b P5150950b

Kotimatkalla Frederiksbergin puistosta törmättiin puuhun, joka oli täynnä tutteja ja riepuja ja niille kirjoitettuja hyvästejä. Tässä hyvä vinkki taaperoikäisen kanssa matkustaville, joilla on tutistaluopumisprojekti to-do-listalla. :) Myös hyvä esimerkki tanskalaisten huumorintajusta!

P5150964b

Perjantai-illalla ei enää jaksettu muuta kuin mutustella suklaata, hörppiä viiniä ja lojua Cecilian sohvalla. Saatoin siinä lukea muutaman asunnosta löytämäni Bolig-lehdenkin.

P5150970b

Noh, lauantaille oltiinkin sitten kaavailtu pyöräilyä, kun perjantaina oli kävelty koko päivä. Halusimme vuokrata pyörät, mutta koska läheinen pyörävuokraamo oli sunnuntain kiinni, lauantaina vuokrattavat pyörät olisi pitänyt palauttaa maanantaina. Koska matkustimme kotiin sunnuntaina, se ei sopinut meille. Niinpä kokeilimme GoBike-pyöriä, joita oli parkkeerattu niille varattuihin telineisiin ympäri kaupunkia. Pyörässä olevalle näytölle näppäiltiin yhteys- ja luottokorttitiedot. Tunnin vuokra maksoi noin kolme euroa, eli aika kallista huvia, jos noilla olisi koko päivän pyöräillyt. Ajateltiin, että nämä sopivat nyt hyvin tällaiseen pikaiseen kaupunginosasta toiseen siirtymiseen. Tavallaan sopivatkin, mutta sitten olikin vähän vaikeaa löytää parkkitelinettä, johon pyörän olisi voinut jättää. Pyörän navigaation avulla sellainen lopulta löytyi, mutta paikan etsimiseen meni jokunen turha tovi (ja euro). Niinpä siis, ensi kerralla täytyy ehdottomasti vuokrata ihan oikea, vaivattomampi pyörä.

Metrollakin Kööpenhaminassa pääsi liikkumaan kätevästi. Ja koska kaupunki on lopulta aika pieni, pääsi kävellenkin näppärästi kaupunginosasta toiseen. Metroasemat olivat muuten epätavallisen valoisia, sillä ne oli rakennettu siten, että alimpaankin kerrokseen virtasi kattoikkunoiden/oviaukon valo.

P5161000bP5161063bP5171151b

Nojoo, pyörävaikeuksista huolimatta kävimme lauantaiaamulla Frederiksbergin kaupungintalon takana olleella kirpparilla. Kuten muutenkin Tanskassa myös kirpparihinnat olivat aika korkeat. Suomalaisisilmille vieraita astioita oli kuitenkin mielenkiintoista tutkia. Kirpparilla myytiin myös taimia.

P5160995bP5150797b

Kirpparin jälkeen ajettiin Nørrebron Jaegersborggadelle, jossa oli monta söpöä pientä putiikkia. Pari ensimmäistä kuvaa on kaktuksia ja kaktusaiheisia julisteita myyvästä shopista. Niin ihana!

P5161011bP5161010b

Tanskalaisille sisutustusesineet ovat kulutustavaraa ja sen kyllä huomasi. Sisustusliikkeitä Kööpenhaminassa oli pilvin pimein. Tavallisessa ostoskeskuksessakin niitä oli selvästi enemmän kuin Suomessa. Yksi ihanimmista putiikeista oli keskustan Stilleben. Sisustusliikkeistä kirjoitan ihan oman postauksen myöhemmin. Ja jos oikein innostun, laadin jonkinlaisen kartankin.

P5150832b

Perjantain lounas syötiin kauppahallissa, jossa oli kyllä hyvännäköisiä ruokia ja smørrebrodeja, mutta ehkä vähän liian ruuhkaista omaan makuuni. Siisti ja trendikäs kauppahalli (tai oikeastaan hallit, sillä niitä oli kaksi rinnakkain) oli silti vierailun arvoinen.

P5161024bP5161064b

Perjantain iltaruoka haettiin läheisestä thairavintolasta. Vaikka Tanska on kallis maa ja ravintolasyöminen arvokasta niin myös halvemmalla voi päästä. Eksoottisia ravintoloita on paljon (erityisesti kuulemma Nørrebrossa) ja niiden hintataso on vähän maltillisempi. Airbnb:n kautta majoittautuessa voi myös itse valmistaa ruokaa. Kööpenhaminan luomu- ja lähiruoan tarjonta kaupoissa oli mahtava. Kävimme myös luomutuotteisiin erikoistuneessa Irma-supermarketissa, jossa kyllä suosittelen piipahtamaan!

Jotta en uuvuta teitä, ja itseäni, raportoin loput Köpiskokemukset seuraavassa postauksessa. Pysykää siis linjoilla!

Such a wonderful trip to charming spring Copenhagen! Long breakfasts in our Airbnb apartment, Tivoli, peaceful picnics in the parks, Nyhavn, Torvehallerne, Strøget, Nørrebro, meatpacking district Kødbyen… Copenhagen became my favourite Scandinavian city in it’s open-mindedness, multiculturalness and relaxedness. Well spent long weekend.

You Might Also Like

16 Comments

 • Reply Saara 19.5.2015 at 11:24

  Ihana postaus! Innolla odotan lisää ja toivon että todellakin on tulossa kartta sisustusliikkeistä :)

  • Reply Johanna 19.5.2015 at 20:00

   No pitäähän semmoinen sitten järjestää. :)

 • Reply Vilja @ muotoseikka 19.5.2015 at 11:35

  Tavoitit Köpiksen tunnelman kyllä täysin. Niin ihana kaupunki kaikkine noiden elementteineen.

  • Reply Johanna 19.5.2015 at 20:01

   Kiitos! Minunkin mielestä kuvista välittyi hyvin kaupungin tunnelma.

 • Reply Jutta / Projekti Verkaranta 19.5.2015 at 11:47

  Ihania kuvia!!! Hyvä fiilis välittyi niistä tänne ruudun toisellekin puolelle. Kiitos :) Ollaan itsekin majoituttu useaan kertaan airbnb kautta, ja ollaan oltu kyllä joka kerta hyvin tyytyväisiä. Kaikki on sujunut mutkattomasti. Tässähän syntyi melkoinen Köpis -kuume jälleen. Auts ;)

  • Reply Johanna 19.5.2015 at 20:07

   No tämä oli nyt meidän ensimmäinen kokemus ja todella positiivinen sellainen!

 • Reply tiinakaisa 19.5.2015 at 15:33

  Onnistuneen kuuloinen reissu! Jee!

 • Reply hanma 19.5.2015 at 16:33

  Oi miten ihana lukea vinkkejä Kööpenhaminaan, meillä on nimittäin tiedossa reissu heinäkuulle! Olen katsellut vuokra-asuntoja ja siihen liittyen kysyisin, oliko vuokraamaltanne asunnolta kätevä liikkua ympäriinsä? Meillä on hyvin lyhyt reissu tulossa, joten asunnon sijannilla on iso merkitys!

  • Reply Johanna 19.5.2015 at 20:27

   Asunnolta oli ihan kätevä liikkua. Se oli keskustasta n. 2-3 km päässä. Pyörällä hurautti siis ihan hetkessä. Metrolle käveli noin 10 minuutissa. Kirjoitan tuosta Cecilian asunnosta vielä erikseen postauksen!

 • Reply Krisse 19.5.2015 at 18:38

  Ahh! Haluan Kööpenhaminaan! :)

 • Reply Vanha Jäärä 20.5.2015 at 09:04

  Eri kansojen suhtautuminen sisustukseen on mielenkiintoista. Budapestistä ei isoistakaan kauppakeskuksista löytynyt välttämättä yhtäkään sisustusliikettä – yhden kauppakeskuksen H&M:ssä oli pieni Home-osasto, siinä kaikki. Kaupungillakaan niihin ei todellakaan törmää. Vaatekauppoja sen sijaan piisaa kyllä joka lähtöön.

  • Reply Johanna 20.5.2015 at 16:05

   Todellakin kiinnostavaa! Ihan naapurimaissakin on huomattavia eroja kiinnostuksen ja maun suhteen.

 • Reply Karin // Tunne tilat 20.5.2015 at 14:14

  Mä en muistanutkaan, miten ihania ruokakaupat olivatkaan! Niin paljon luomujuttuja ja paljon viehättävämpi esillepano kuin meikäläisten marketeissa!

  Oltais myös haluttu majottua Airbnb:n kautta. Oli aivan ihania huoneistoja tarjolla, mutta harmi kyllä, kaikki ne olivat hissittömissä taloissa. Ei uskallettu ottaa tuota riskiä, sillä tytär pääsi jalkakipsistä vain muutama päivä ennen reissuun lähtöä.

  • Reply Johanna 20.5.2015 at 16:09

   No harmi! Ehkä ensi kerralla sitten pääsette.

   Niistä marketeista. Irma oli siisti, mutta meidän kokemuksen mukaan muut pienet ruokakaupat oli yllättävänkin rähjäisiä, vaikka valikoima olikin hyvä. Suomessa kaupat ovat järjestäen tosi siistejä ja ihan viihtyisiä. Mutta ei tosiaan Köpiksessä käyty muissa kuin Irmassa ja Netossa.

 • Reply Anne 21.5.2015 at 09:26

  Kiitos matkakuumeen nostattamisesta, Köpis kutsuu ensi viikolla:)

 • Leave a Reply