matkalla

Veneilijän pesuainesuosikkeja

20.7.2015

P7101457b

Veneellä jos missä on ehdotonta kiinnittää huomiota pesuaineiden ympäristöystävällisyyteen. Pesuvedethän tavallisesti valuvat suoraan mereen. Toki vierasvenesatamissa on mahdollisuus käydä tiskaamassa sataman tiloissa, mutta epäilen, että harva niin kuitenkaan tekee. Tänä kesänä meillä on ollut käytössä Lilly’s Eco Clean astianpesuaine ja täytyy kyllä sanoa, että sen tehokkaampaa biohajoavaa tiskiainetta saa hakea. Pieni määrä riittää ihan oikeasti poistamaan rasvan ja lian. Usein näissä biohajoavissa on juuri se ongelma, että ne eivät  lupauksista huolimatta pese riittävän tehokkaasti.

P7131565b

Santen orgaanisen shampoon kävin ostamassa Ruohonjuuresta ennen matkaa. Sen olisin toivonut vaahtoavan vähän tehokkaammin, mutta kyllä tukasta puhdas tuli silti. Aiemmin meillä on ollut käytössä ainakin Sjö&Hav-merkkinen shampoo, joka on kehitetty toimimaan erityisen hyvin suolaisessa vedessä. Se vaahtosi muistaakseni paremmin kuin Sante. Tosin käytin makeaa vettä pestessäni hiukset Santella, joten ihan suoraan niitä kahta ei voi verrata.

Yllä olevassa kuvassa näkyy myös Eau Thermale Avenen aurinkosuoja, jonka olen saanut blogin kautta käyttööni. Voide on monella tavalla hyvä. Se on hajuton, imeytyi nopeasti, eikä jättänyt valkoista kalvoa ihon pintaan. Inhoan voimakkaasti tuoksuvia aurinkosuojia. Tuota ei tosin tullut veneellä kovinkaan paljon ilmoista johtuen käytettyä. Kovassa käytössä se oli sen sijaan Ruisrockissa pari viikkoa sitten. Silloin aurinko porotti helteisesti koko päivän.

Alla vielä kuva kohtuu uudesta Globe Hopen beauty bagistani, joka sopii hyvin veneelle, sillä se on ommeltu purjekankaasta. Purjekankaasta tehdään muuten myös säkkituoleja. Meillä on veneellä käytössä yksi säkkituoli ja nyt pohditaan toisen ostamista. Lazy Jack -säkit ovat ainakin hienoja!

P7101460bb

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Salla Sipilä 20.7.2015 at 23:32

    Tuo tiskiaine on tosi hyvää. :) Myös luonnonkosmetiikasta löytyy aurinkovoiteita. Niitä ehkä kannattaisi suosia, ettei mereen joudu turhia kemikaaleja. Apteekkituotteista Sebamedin pesunesteet ja shampoot ovat biohajoavia ja toimivia merivedessä.

    • Reply Johanna 24.7.2015 at 15:06

      Totta sekin! Sebamedista en tiennytkään tuota. Mainiota.

    Leave a Reply