ruoka

Aamiaista vegaanille: kookos-chiapuuro

7.11.2016

Saimme viikonloppuna armaan yövieraan Helsingistä, jonka tapaamista olimme odottaneet kovasti. Tämä ystäväni on jo tovin noudattanut vegaaniruokavaliota. Niinpä kasasimme aamupalakattauksen vegaanisista aineksista. Ystävä oli kieltänyt minua ”häsäämästä” mitään, mutta sentään jotain ekstraa piti valmistaa. ”Häsäsin” kasaan kookos-chiapuuroannokset. Reseptin olin löytänyt Karita Tykän Hyvää huomenta -kirjasta. Kaapista löytyi kookosmaitoa vain pikkutölkki, joten tein puolikkaan satsin. Siitä tuli puuroa kolme puolikasta Ultima Thule -lasillista. Vähän niinkuin aamiaisjälkkärit. Vielä kun annokset koristeli banaanilla ja marjoilla, niin niistä tuli ihan juhlavat. Jos tykkää kookoksesta, niin tämä vienosti trooppisen makuinen puuro on kyllä ihan jumalaista!

 

pb060521b

Kookos-chiapuuro
(kahdelle tai kolmelle)

4 dl kookosmaitoa
1 dl chiansiemeniä
1 banaani
1 tl vaniljajauhetta
koristeeksi banaania ja marjoja

Soseuta banaani ja kookosmaito blenderissä. Lisää chiansiemenet ja vaniljajauhe. Kaada tarjoiluastioihin (esimerkiksi lasit) ja tarjoa mieluiten vasta seuraavana aamuna, jotta chiansiemenet ehtivät kunnolla turvota.

pb060526b

Niin ja vegaanisesta ruoasta puheenollen, olemme viime aikoina ihastuneet Plantin Soygurtteihin. Jos syystä tai toisesta välttelee maitotuotteita tai on muuten vain kyllästynyt jogurttiin niin suosittelen kyllä tätä. Tosi hyvää! Täyteläisempää kuin kaurapohjaiset jogurtin korvikkeet. Paras maku tähän mennessä on ollut raparperi.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply