ruoka

Banaania pakkaseen

2.9.2013

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Ja sitten vielä yksi jäinen herkku, joka on pakko jakaa kanssanne: pakastetut banaaninpalat! Huippuherkullinen lopputulos todella vähällä vaivalla. Pilko vain banaania parin sentin paksuihin paloihin ja dippaa sulaan suklaaseen. Koristele oman maun mukaan ja työnnä pakkaseen leivinpaperin päälle vähintään neljäksi tunniksi. Banaanista ei tule kivikovaa, kuten pelkäsin, vaan ihanan makeaa ja raikkaan sorbettimaista. Banaaninpaloihin voisi myös tökätä tikun, jolloin herkuista voisi nauttia siististi sotkematta sormia suklaaseen. Ilman suklaata nämä olisivat vieläpä terveellisiä herkkupaloja. Kokeilkaa!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Frozen banana bites! Chop to small pieces, drown in melted chocolate, decorate with coconut flakes (or whatever you wish) and put in the freezer for at least 4 hours. Tastes like banana sorbet!

You Might Also Like

15 Comments

  • Reply tiinakaisa 2.9.2013 at 10:43

    Kokeilen! Lurps.

  • Reply Katja 2.9.2013 at 13:25

    Näyttääpä hyvältä! Tätä on pakko kokeilla, kun on noin helppoa :)

  • Reply avista 2.9.2013 at 14:26

    Oo, tämäkin on ihana&helppo herkku. Kiitos vinkistä!

  • Reply Saija 2.9.2013 at 15:31

    Hei ihania! Mä niin teen! Oon käyttäny pakastebanaaneja vaan ”jätskinä”, mut toi on varmasti vielä parempaa!

    • Reply Johanna 3.9.2013 at 12:01

      Laita blogiin sit sun versio!

  • Reply littleB 2.9.2013 at 15:40

    Slurps! Ehdottomasti kokeiluun! :)
    Aiemmin olen herkutellut ”banaanijätskillä” joka valmistuu pakastettua banaania soseuttamalla tehosekoittimessa, niin helppoa herkkua sekin.

    • Reply Johanna 3.9.2013 at 12:01

      No juu! Tästäkin olen kuullut ja hyvin toimii kuulemma.

  • Reply Piia 2.9.2013 at 17:21

    Nams. Pakko koklata heti! :P

  • Reply Tirriäisen kodin Hanna 3.9.2013 at 09:29

    Monesti teenkin noita viipaloituja pakastebanaaneja kahvin kanssa mutta täytyy kyllä kokeilla ens kerralla tuolla suklaakuorrutteella. Näyttää tosi hyvältä! :)

    • Reply Johanna 3.9.2013 at 12:01

      Joo! Seuraavaksi kokeilen maitosuklaata. Tässä käytin tummaa suklaata. Banaaninpalan voi myös halkaista ja sivellä väliin vaikka nutellaa ennen suklaaseen dippaamista.

  • Reply Paula 3.9.2013 at 10:40

    Minulla on juurikin pakkasessa pari banaania, kun niitä tuli ostettua hieman liikaa ja pelkäsin menevän huonoksi. Jäisistä paloista saa helposti kivan smoothien tai sorbetin.

    • Reply Johanna 3.9.2013 at 11:58

      Oi, smoothie on mahtava idea myös! Sorbetti valmistuu varmaan muussaamalla jäätyneen banaanin blenderillä?

      • Reply Paula 5.9.2013 at 12:15

        Jäämurskaa ja jäätyneitä banaaninpaloja ja voila!

  • Reply Johanna 3.9.2013 at 20:00

    Tänne vielä tilannepäivitys: Äitini oli kokeillut näitä, mutta suklaa ei ollut jostain kumman syystä tarttunut banaaninpaloihin. Varmuuden välttämiseksi: valitse parempilaatuinen, leivontaan tarkoitettu suklaa ja sopivan kypsiä banaaneja. Mieluiten tietenkin luomubanaaneja!

  • Reply Tinttu 15.9.2013 at 14:52

    Hei.

    Baananista saa ihanaa, kun viipaloi, ripottelee päälle kanelia ja sitten pakastaa! Vielä kevyempi herkku, mutta tosi makea. Banaanin oma sokeri jtkn nousee pakastuksessa esille!

  • Leave a Reply