ruoka

Jokapaikan avokadosoossi

4.3.2017

Huomenta! Nyt olisi tarjolla mahtava, joka tilanteeseen sopiva avokadodippi. Söimme sitä tässä taannoin kanasalaatin kanssa, mutta en oikeastaan keksi tarkoitusta, mihin tämä soosi ei sopisi: leivän päälle, juuresdippinä, suolakeksien kanssa, salaatinkastikkeena… Tyrkättiin loppu soossi pinaattifetalasagnen väliin ja maistui hyvin siinäkin. Alkuperäinen resepti on aikoinaan Pinterestistä bongattu, mutta siinä oli cashew-pähkinöiden sijaan pistaasipähkinöitä. Toiminee niinkin. Valkosipulin määrää kannattaa säätää sen mukaan kuinka suuri valkosipulin fani itse on.

Jokapaikan avokadokastike

1 avokado
1 dl korianteria (myös persiljaa voi lisätä joukkoon)
1 jalapeno (siemenet pois!)
1 valkosipulin kynsi
yhden limen mehu
0,5 dl vettä
0,5 dl oliiviöljyä
1 tl suolaa
0,5 dl cashew-pähkinöitä (tai pistaaseja)

Soseuta kaikki ainekset tehosekoittimessa tai tehosekoittimella. Tarjoa kylmänä.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply