ruoka

Jouluiset mokkapalat

29.11.2016

pb280013b

Etsin netistä jouluiseksi muokattua mokkapalareseptiä, mutten ihan löytänyt mieleistä. Halusin vain hitusen joulunmakua, en mitään luumuhilloa tai muuta liian radikaalia. Päädyin sitten lisäämään vakkarireseptini kuorrutteeseen hiukan piparkakkumaustetta. Lopun jouluntunnusta hoiteli talvinen koristerae. Aika hyviä tuli. Tosin, jäin miettimään, saako mokkapalojen pyhintä osaa – kuorrutetta – sittenkään mennä peukaloimaan? Toki piparkakkujauheen voisi sekoittaa myös pohjaan.

pb280018b

Jouluiset mokkapalat
(pellillinen)

4 dl sokeria
3 munaa
2 dl maitoa
200 g voita
5 dl vehnäjauhoja
1 rkl kaakaojauhetta
3 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria

Kuorrutus:
400 g tomusokeria
2 rkl kaakaujauhetta
3 rkl vaniljasokeria
0,5 tl piparkakkujauhetta
1 dl vahvaa kahvia
65 g voita

Koristeeksi:
koristeraetta

Sekoita jauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja vaniljasokeri kulhossa. Kiehauta maito ja voi kattilassa ja jäähdytä haaleaksi. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Vatkaa vaahdon joukkoon vuorotellen maitovoi ja jauhoseos. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille. Kypsennä 30–35 min 200 asteessa. Ei hetkeäkään kauemmin, jottei pohjasta tule kuivaa (otin itse pohjan uunista 25 minuutin paikkeilla). Anna pohjan jäähtyä hieman. Kiehauta kuorrutteen kahvi, voi ja vaniljasokeri kattilassa. Sekoita tomusokeri ja kaakaojauhe keskenään ja vatkaa seos kattilaan. Sekoita, kunnes kuorrutus on sileää. Levitä kuorrutus pohjan päälle ja koristele koristerakeella, kun pinta on hieman jähmettynyt. Leikkaa ruuduiksi vasta kun kuorrute on kokonaan jähmettynyt.

pb280023b

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply