ruoka Sisustus

Joulukattauksen suunnittelua

19.12.2017

Meille tulee jälleen perjantaina ystäväperheitä nyt jo perinteeksi muodostuneille glögikutsuille. Posti toi joululahjapaketin Verso Designilta. Siinä oli koivuinen Ilma-tarjoilualusta (tai leikkuulauta) ja huopaiset Kenno-lasinaluset. Kiitos kaunis! Ne sopivat paremmin kuin hyvin perjantaiseen tarjoilupöytään, jota tässä olen nyt vähän yrittänyt simuloida.

En pääse siitä mihinkään; punavalkoinen on ihan lyömätön joulukattaukseen. Siihen palaan aina uudelleen. Tänä vuonna ajattelin yhdistää maljakkoon marjaoksia ja eucalyptuksen oksia. Kuten kuvasta voi päätellä, täytyy vielä käväistä kukkakaupassa ennen perjantaita. Tämänhetkiset oksat ovat sen verran rapistuneet jo.

Ajatukseni oli kerätä puiselle tarjottimelle keoksi juustokuutioita (Auraa, kermajuustoa ja leipäjuustoa ainakin), pähkinöitä, makusiirappia ja omenanlohkoja. Sen lisäksi tarjolle tulee lohitahnaa ja saaristolaisleipää, puolukkajuustokakku ja Pastel de nata -leivoksia. Jälkimmäisten kohdalla ajattelin vetää mutkat suoriksi ja käydä hakemassa ne Lidlistä. Ensin pitäisi toki maistaa, että ne ovat jostain kotoisin. Pikkuveljeni on useana jouluna leiponut kyseisiä portugalilaisia voitaikinaleivoksia. Ne korvaavat hyvin joulutortut!

Jaa mikä Talvilimu? Joonas suunnitteli paraislaiselle Skärgårdscider -yrityksen omenanmakuiselle artisaanilimonaadille etiketin ja sitä myöden saimme itsellemme kopallisen limua. Pakko myöntää, että olin itse aluksi skeptinen juoman suhteen, sillä suurin osa limuista tuppaa olemaan minulle nykyään liian makeita. Mutta tämäpä yllätti. Ei ole yhtään liian makea, vaan todella todella raikas ja hyvä! Menisi hyvin siiderin sijasta joulupöydässäkin. Eilen hehkutin limua kampaajallenikin, joka aprikoi, mitä jouluviemistä keksisi ystäville, jotka eivät välitä alkoholista. Turussa limua on myytävillä ainakin Kupittaan Cittarissa, Portsan K-Marketissa ja Manhattanin K-Supermarketissa. En valitetavasti tiedä saako tuotetta vielä Turun ja Paraisten ulkopuolelta…

Ja vaikka limua perjantaina tarjoillaankin, niin glögiä toki myös. Vaan eipä ole vielä mitään tietoa, mitä laatua se tänä vuonna olisi. Onko Blossan tämänvuotinen intiavaikutteinen hyvä? Verso Designin huopaiset lasinaluset toimivat näin kätevästi pannunalusena glögipannun alla.

Täällä alkaa olla jo aika jouluinen tunnelma. Hyasintitkin avautuivat ja levittävät vienoa tuoksuaan koko kämppään. Ensi vuotta varten laitettakoon muistiin: tällainen korkeakauluksinen maljakko on varsin kätevä juuri hyasintti-istutukselle, kun pitkäksi venähtävät varret saavat tukea.

Ainiin ja ihan unohtui! Koodilla KOTILO15 on luvattu Kotilon lukijoille Verso Designin verkkokaupasta 15 % alennusta joulukuun loppuun.

(Verso Designin tuotteet on saatu näkyvyyttä vastaan blogin kautta.)

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply