ruoka

Kätevän emännän kukkakaalisalaatti

17.11.2015

PB156611b

Vaikka kakku meni plörinäksi viime sunnuntain kemuissa niin suolaiset syötävät onnistuivat ihan hyvin. Tämä kukkakaalisalaatti (alunperin Maku-lehdestä myös) menee ehdottomasti jatkoon. Se oli ilahduttavan helppo kääräistä kasaan. Koska tarvitsimme ison satsin, paahdoimme kolme nupuiksi murennettua kukkakaalia uunissa (220°, 30 min). Jäähtyneeseen kukkakaaliin sekoitimme kaksi pussia saksanpähkinöitä (yht. 300 g) ja yhden kokonaisen Aurajuustopaketin. Kastikkeen sekoitimme kermaviilistä, sitruunamehusta, mustapippurista ja parista ruokalusikallisesta vaahterasiirappia. Vieraatkin kehuivat. Jopa pikkuveljeni, ja kaikkihan tietävät, että pikkuveljet eivät yleensä kaaleista välitä.

PB156631bPB156613b

This cauliflower salad is easy to make: roast crumbled cauliflower in oven (220°, 30 min) and then add 300 g walnuts and bluecheese. For the sauce we mixed sour cream, lemon juice, black peppar and maple syrup.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Satu - Rauharentola 19.11.2015 at 08:35

    Tätä on ehdottomasti testattava. Kiitos vinkistä ;).

  • Leave a Reply