ruoka

Kauraomenatuorepuuro

23.4.2014

tuorepuuro

 

Tuorepuuroinnostukseni jatkuu vaan. Olen kokeillut uusia reseptejä sen marjaisen puuron lisäksi, joka täällä helmikuussa esiintyi. Nyt keksin täydellisen reseptin: kauraryynejä, pähkinöitä, luonnonjogurttia, omenasosetta, soijamaitoa, kanelia ja hunajaa. Kauraryynit on hyvä liottaa yön yli, mutta muita esivalmisteluita ei tarvita. Kaikki vain sekaisin siinä suhteessa kuin hyvältä tuntuu. Kauraa voi annoksesta olla puolet. Kokeilin myös ohraryyneillä, mutta kauraa sen olla pitää. Superhyvää! Toimii myös töissä välipalana.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A new favorite rawporridge recipe: oat grits (soaked), nuts, apple mash, natural yogurt, honey and cinnamon.   

You Might Also Like

4 Comments

  • Reply Armi 23.4.2014 at 21:06

    No oonkin miettinyt, että mistä kummempia nuo ryynit on (vs. hiutaleet). Ne taitaa olla kilohinnaltaan vähän edullisempiakin kuin nuo luomuhiutaleet, mitä nyt ostan. Nyt uskallan kokeilla ryynejä! Ei ole kyllä tuorepuuron voittanutta, keitettyyn ei enää ole paluuta.

  • Reply Johanna 23.4.2014 at 22:13

    Minäkään en ole ennen ostanut kauraryynejä. Niitä ei ihan joka kaupasta välttämättä löydäkään, mutta S-marketista löytyi Puuppolan Aitokaura -paketti!

  • Reply Elli 6.11.2016 at 17:00

    Voisinko saada mittasuhteita ts reseptiä? :)

    • Reply Johanna 6.11.2016 at 22:25

      Voi tarkkaa reseptiä en ole laatinut koska olen aina onnistunut mututuntumalla. Kauran määrä voi olla n. puolet koko massasta. Loput ainesosat pitää maistellen arvioida, esim kanelin kanssa on hyvä olla tarkkana. Jogurttia ja soijamaitoa voi lisätä sen mukaan kuinka kosteaa puuron haluaa olevan. Jos omenasose on makeutettu, sen määrällä voi säädellä puuron makeutta.

    Leave a Reply