ruoka

Kirsikkahimoon

27.8.2013

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Niillä synttärikesteillä, joista jo mainitsin, tarjoiltiin muun muassa näitä kirsikkajäädyketikkuja. Löysin reseptin Pinterestin kautta Lottie + Doof -blogista. Korvasin alkuperäisen reseptin tequilan konjakilla ja tein jäädykkeet paperimukeihin mehujäämuottien puuttuessa. Seuraavan kerran valitsen niitä pienempiä paperimukeja, jolloin jäädykkeitä on helpompi ja nopeampi syödä. Näistä tuli hyviä! Käytin suosikkejani Stollenwerkin hapankirsikoita ja Creme Fraichea. Vieraatkin tykkäsivät. Meillä on pieni jenkkijääkaappi jonka yläosassa on oma pieni pakastin. Se ei varmaankaan ole yhtä kylmä kuin isompi pakastin, joten näiden kesti jäätyä tavallista kauemmin.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Kirsikkajäädykepuikot

(muunsin amerikkalaiset mitat suomalaisiin aika rennolla otteella, joten jos haluat olla erityisen tarkka, katso vielä alkuperäisen reseptin mitat)

  • Stollenwerkin Sauerkirchen kirsikkasäilykepurkki (n. 350 g kirsikkaa) tai tuoreita kirsikoita
  • 1,5 dl tomusokeria
  • 2 teelusikkaa puristettua sitruunamehua
  • 1–2 ruokalusikkaa konjakkia (tai tequilaa)
  • 3 dl täysmaitoa
  • 1,25 dl sokeria
  • 1/4 teelusikkaa suolaa
  • 1 vaniljauutetta
  • 450 g Creme Fraiche

Kiehauta valutetut kirsikat tomusokerin kanssa. Laske levyn lämpöä ja lorauta joukkoon sitruunamehu. Anna kiehua hiljalleen ja sekoita seosta kunnes siitä tulee siirappimaista. Ota kattila liedeltä ja lorauta jokkoon konjakki. Jäähdytä seos. Siivilöi jäähtyneestä seoksesta liemi pois. Sekoita maito, sokeri ja suola erillisessä kattilassa. Lämmitä keskilämmöllä koko ajan sekoittaen kunnes sokeri on liuennut maitoon ja seos kiehahtaa. Ota seos pois liedestä ja lisää siihen Creme Fraiche. Sekoita vispilällä kunnes seos on täysin tasainen. Lisää vaniljauute. Kun seos on täysin kylmää (jäähdytä jääkaapissa), kaada sitä noin 2 sentin verran paperimukien pohjalle ja laita pakkaseen. Työnnä jäätelötikut seokseen kun se on sopivan jähmeää tai lähes jäätynyt. Kaada tämän jälkeen kirsikat kuppeihin. Kaada lopuksi loppu vaniljaseos kirsioiden päälle. Pakasta ainakin vuorokauden verran.

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Kirsikoista puheenollen, oletteko kokeilleet Den Gamle Fabrikin uutta Kirsikkahilloa, jossa on selvästi vähemmän sokeria kuin hilloissa tavallisesti? Aivan taivaallisen hyvää. Kirsikkahimo, jota olen potenut viime helmikuisesta saksanmatkasta lähtien tyydyttyy joka aamu tällä, kun tipautan lusikallisen aamujogurttiin.

Cherry vanilla popsicles made with the recipe from Lottie + Doof.

You Might Also Like

4 Comments

  • Reply Pieni lintu 27.8.2013 at 12:22

    Mums, tällaisia pitäisi koittaa joskus! :)

  • Reply Varpu 28.8.2013 at 21:20

    Hyviä olivat! Olispa ollut toinen maha, johon olisi mahtunut enemmän ;)

  • Reply Maria 28.8.2013 at 21:34

    Vaikuttaa hyvältä! Mistäs noita sauer kirscheneitä sais? Tai tuota lupaavan hyvältä kuulostavaa hilloa? :)

    • Reply Johanna 28.8.2013 at 22:38

      Moi Maria! Kumpaakin saa ihan perusmarketista. Taisin ostaa nämä Citymarketista, mutta K-Supermarketistakin olen löytänyt.

    Leave a Reply