Etsin viime vuoden lopulla joitakin kekkereitä varten voileipäkakkureseptejä. Jotain muuta kuin perinteistä kinkkua, tonnikalaa ja kirsikkatomaatteja kermapursotuksin. Kohtuullisen laihaksi jäi saaliini ja voileipäkakku jäi leipomatta. Niinpä olinkin innoissani, kun pääsin tämän vuoden alussa taittamaan Teoksen kustantaman Markku Kopran ja Sari Tammikarin Voileipäkakkukirjaa (Ulkoasu: Dog Design / Eeva Sivula). Siinä ravistellaan pölyt perinteisen voileipäkakun yltä. Mukana on kasvis-, kala- ja lihakakkuja sekä -leivoksia ja monia trendikkäitä, ihan uusia makupareja. Kirjan kannen leivoskuva on mielestäni ehkä koko kirjan kuvista kaunein ja kertoo mielestäni hyvin siitä, että 2010-luvun voileipäkakku näyttää aika paljon raikkaammalta kuin 80-luvun kakut!
Tähän kirjaan tartun seuraavien pirskeiden yhteydessä. Jee!
(Kirjan ulkoasusuunnittelu: Eeva Sivula / Dog Design, kirjan taitto: Johanna Hörkkö)
No Comments