graafinen ruoka

Modernit voileipäkakut

31.3.2016

Etsin viime vuoden lopulla joitakin kekkereitä varten voileipäkakkureseptejä. Jotain muuta kuin perinteistä kinkkua, tonnikalaa ja kirsikkatomaatteja kermapursotuksin. Kohtuullisen laihaksi jäi saaliini ja voileipäkakku jäi leipomatta. Niinpä olinkin innoissani, kun pääsin tämän vuoden alussa taittamaan Teoksen kustantaman Markku Kopran ja Sari Tammikarin Voileipäkakkukirjaa (Ulkoasu: Dog Design / Eeva Sivula). Siinä ravistellaan pölyt perinteisen voileipäkakun yltä. Mukana on kasvis-, kala- ja lihakakkuja sekä -leivoksia ja monia trendikkäitä, ihan uusia makupareja. Kirjan kannen leivoskuva on mielestäni ehkä koko kirjan kuvista kaunein ja kertoo mielestäni hyvin siitä, että 2010-luvun voileipäkakku näyttää aika paljon raikkaammalta kuin 80-luvun kakut!

P3318471bP3318470b P3318468bP3318469bP3318467b

Tähän kirjaan tartun seuraavien pirskeiden yhteydessä. Jee!

(Kirjan ulkoasusuunnittelu: Eeva Sivula / Dog Design, kirjan taitto: Johanna Hörkkö)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply