ruoka

Olutpata

16.2.2014

Puputan viikolla niin paljon salaatteja, että viikonloppuisin on ilo haarukoida suuhun jotain ”kunnollista”. Mikäs sen parempaa kuin kunnon pata tällaisena sumuisena sunnuntaipäivänä? Jos meillä syödään riisiä, se on nykyään pelkästään villiriisiä – niin myös tämän padan kanssa. Se maistuukin joltain ja on ravintoarvoiltaan jotain ihan muuta kuin valkoinen riisi.

Olutpata
n. 800 g karjalanpaistilihaa
2 dl tummaa olutta
n. 3 dl vettä
1 sipuli
4 porkkanaa
1/2 lanttu
1 palsternakka
1 valkosipulinkynsi
suolaa, rosmariinia, mustapipppuria, laakerinlehtiä (1–2)

Ruskista lihapalat pannulla ja siirrä ne pataan mausteiden kanssa. Lorauta pataan olut ja vesi. Kuumenna pata kiehuvaksi ja nosta uuniin 200 asteeseen. Lisää noin tunnin päästä paloitellut kasvikset ja hauduta vielä 1–1,5 h. Tarjoile intiaaniriisin kanssa.

 

olutpataOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply MS 17.2.2014 at 22:40

    Nams, näyttääpä hyvältä! Juuri oikeanlaista sunnuntairuokaa :)

    • Reply Johanna 18.2.2014 at 22:50

      On hyvää, kannattaa kokeilla!

    Leave a Reply