ruoka

Perjantain kevyet herkut: bataattiburgerit ja marjajogurtti marengilla

21.2.2015

P2200552b

Kuten instagrammissa jo raportoin, vietettiin meillä eilen tyttöjeniltaa. Kutsuin kylään kaverini, jota usein kutsun personaltrainerikseni, sillä harrastamme usein yhdessä erinäisiä liikuntamuotoja. Minulla tosin on tapipumusta sabotoida näitä urheiluhetkiä. Viime keväänä esimerkiksi pakotin hänet juoksulenkin jälkeen munkkikahveille. Mm. tuo tapaus mielessäni ehdotin nyt, että valmistettaisiin jotain vähän kevyempää perjantaiherkkua. Sain työkaverilta hyviä vinkkejä perjantain päätteeksi. Bataattiburgerit ovat kuulemma nyt se juttu. Ja niitä sitten kokeiltiin. Sentin levyiset bataattisuikaleet ruskistettiin uunissa oliiviöljyn kera. Sillä välin kun bataatit olivat uunissa, kaverini pyöräytti herkulliset luomujauhelihapihvit, ja minä sekoitin kastikkeen turkkilaisesta jogurtista, korianterista, fetasta, sitruunamehusta ja pippurista. Kypsytetty bataatti oli makeampaa kuin muistin, joten oli hyvä, että jauhelihapihvit olivat kunnolla maustettuja ja jogurttikastike fetasta suolaista. Hotkaisimme kaksi burgeria per pää. Yhtään enempää ei olisi enää jaksanut. Maistuivat kyllä ja varsinkin tuo kastike oli menestys!

P2200565b

Jälkiruoaksi söimme turkkilaista jogurttia ja pakastemarjoja. Päälle pursotimme hunajaa ja murustimme hieman leipomiani marenkeja. Työkaverin vinkki tämäkin herkku. (Kiitos J!) Tänään koristelin sitten loput marengit sulatetulla tummalla suklaalla ja strösseleillä. Nämä pakataan viemisiksi illan bileisiin. Olin muuten ihan unohtanut, miten helppo marengit on valmistaa. Vielä kun tein ruusukkeista aika pieniä, ei uuniakaan tarvinnut pitää lämpimänä tuntikausia. Seuraavaksi kokeilulistalla ovatkin nämä polkamarengit.

Kivaa viikonloppua kaverit! :)

P2210589b

We had a girls’ night yesterday and made sweet potato burgers with home made minced meat steaks. As a dessert we had Turkish yoghurt with berries, marengue and honey. A bit more healthy Friday night’s meal I’d say. :)

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Eevi 21.2.2015 at 14:23

    Vai personal trainer :D Kiitos vaan kivasta illasta ja herkkuruoista, kaikki onnistui kyl tosi hyvin! Ens viikolla sit jumppatreffit?

  • Leave a Reply