ruoka

Puolukkajuustokakku

13.9.2016

p9110450b

Tänä vuonna metsät ovat olleet pullollaan puolukkaa, ainakin täällä Lounais-Suomessa. Itse en ole niitä poiminut, mutta olemme saaneet vastapoimittua marjaa tuliaisiksi jo useamman kerran. Viimeksi eilen, suuressa Minigrip-pussissa (jossa on muuten uudistunut hauskannäköinen etiketti!).

Mitä puolukasta sitten voi tehdä? Puolukkarahkaa ja vispipuuroa ainakin. Viikonlopun rapukestivieraille leivoin puolukkajuustokakun Mitt Kök -sivuston reseptin mukaan. Kakku muistuttaa amerikkalaista juustokakkua, eli liivatetta ei tarvita, mutta munia ja uunia kyllä. Juustokakkumassa oli oikein maukasta ja kosteaa. Happaman ja makean suhde oli juuri sopiva ja kardemumma toi kakkuun oman twistinsä. Resepti toimisi varmaan hyvin myös punaherukoiden kanssa.

p9110457b

Puolukkajuustokakku

Pohja:
200 g kaurakeksejä (tai digestive-keksejä jos niistä pitää)
100 g voita

Täyte:
1 sitruuna
600 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl créme fraichea
1 tl vaniljasokeria
1 dl sokeria
1 tl jauhettua kardemummaa
4 munaa
2 dl tuoreita tai pakastettuja puolukoita

Murenna kaurakeksit ja sekoita ne sulatetun voin kanssa tasaiseksi massaksi. Painele irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperin päälle. Siirrä jääkaappiin jähmettymään. Pese sitruuna huolellisesti, raasta sen kuori ja purista mehu. Sekoita juustoseoksen ainekset yhteen siten, että vispaat lopuksi kananmunat seokseen yksi kerrallaan. Kaada seos pohjan päälle ja ripottele lopuksi marjat kakun pinnalle (ks. kuva alla). Paista uunissa 175 asteessa tunnin verran. Kakku on uunista otettaessa pehmeä, mutta jähmettyy jääkaapissa. Parhaalta kakku maistuu jääkaappikylmänä seuraavana päivänä.

p9090422b

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply