ruoka

Ramen-keitto

20.2.2016

P2137969b

Kirjoittelin viikko sitten Hietsun hallin Fat Ramen -ravintolasta, josta saa Ramen-keittoa. Ramen jäi kutkuttamaan mieltä ja niinpä sitten päätimmekin kokeilla valmistaa sitä kavereille, jotka olimme kutsuneet lounaskylään. Japanilaisen Ramen-keiton idea on siis se, että nuudelit, kala tai lihapalat ja muut höysteet kerätään ensin kulhoon ja vasta näiden päälle kaadetaan mm. soijalla ja Miso-keiton mausteilla maustettu liemi.

P2137955b

Ihan nopea ei tämä ruoka ollut valmistaa, sillä kaikki ainekset piti keittää tai paistaa erikseen. Liedellä oli ruuhkaa. Tarjosimme siis keiton höysteenä nuudeleita, keitetyn kananmunan puolikkaita, kiehautettua pinaattia ja lehtikaalia, säilykemaissia, raakoja porkkananpaloja ja paistettua lohta ja kanaa.

P2137960b P2137958b

Vähän epäilin, että emme saa aikaiseksi yhtä herkullista Ramen-liemeä kuin, mitä sain Ylellä viime keväänä maistaa. Mutta kyllä se onnistui! Ja vielä lopuksi puristus limeä kruunasi liemen aromin. Liemi oli oikeastaan niin herkullista että sitä teki mieli lusikoida pelkiltäänkin.

P2137965b

Ramen-keitto
neljälle

1 l kanalientä (käytin Reformin Luomu kanaliemijauhetta)
1 rkl soijakastiketta
2 kpl sitruunaruohoa silputtuna
1 Miso-keitto maustepussi
1/2 tl chilijauhetta (tai maun mukaan tuoretta chiliä)

4 keitettyä kananmunaa
keitettyä pinaattia ja lehtikaalia
paistettua kananrintaa (250–400 g)
ja/tai paistettua lohta
1 tlk maissia
250 g vehnänuudeleita

1 rkl öljyä
limelohkoja

Keitä litra kanalientä ja mausta se soijakastikkeella, sitruunaruohosilpulla, Miso-keiton mausteilla ja chilijauheella. Keitä erillisissä kattiloissa kananmunat, pinaatti ja lehtikaali ja nuudelit. Paista kananrinta ja lohi nekin erikseen ja mausta suolalla ja pippurilla. Puristin myös lohen päälle limettiä. Sekoita valmiiden nuudelien joukkoon 1 rkl öljyä. Tarjoile keiton ainekset erillisissä kulhoissa ja keiton liemi kannussa. Limeä voi puristaa kootun keittoannoksen päälle.

You Might Also Like

8 Comments

  • Reply Pia Alapeteri 20.2.2016 at 12:50

    Tulipas osuvaan saumaan, tätä herkkua on nimittäin tarjolla huomenna ravintolapäivänä myös minun keittiössäni! Kolme kokonaista kanaa keiteltiin eilen ja tänään on vuorossa liemen säätäminen ja jälkkärijäätelön teko. Kattauksissa on vielä tilaa! ;)

    • Reply Johanna 20.2.2016 at 14:21

      Vau! Laita linkki ravintolan sivuille!

  • Reply Pia 20.2.2016 at 17:36

    Tässä tulee!
    https://www.facebook.com/events/1521173401512194/

  • Reply HOUSEkoti 21.2.2016 at 19:55

    Kuulostaa todella herkulliselta. Kiitos vinkista ja ohjeesta. Välillä on ihana kun löytää tällaisia uusia juttuja. Tuntuu että kotona tulee monesti laitettua niitä samoja juttuja aina vaan. Mukavaa alkavaa viikkoa :)

    • Reply Johanna 22.2.2016 at 16:06

      Aivan sama fiilis. Meillä on käynnissä nyt myös yritys suosia kasvisruokia ja löytää uusia kasvisruokareseptejä. Tämän voi hyvin tehdä ilman lihaa tai kalaakin.

  • Reply Karin // Tunne tilat 22.2.2016 at 15:58

    Näyttää ja kuulostaa todella herkulliselta!

    • Reply Johanna 22.2.2016 at 16:07

      Juu, tämän herkullisuus yllätti ihan. En uskonut että myös kotikeittiössä onnistuttaisiin näin hyvin!

  • Reply Villis 22.2.2016 at 16:49

    Niin herkulliselta kuulostaa, että tarttis saada heti, nyt, just! Aion kokeilla, ei varmaankaan vaadi kuin normaalin keittotaidon:))) Kiva kun jaat herkkukokeilujasi!

  • Leave a Reply