ruoka

Raparperikookosmehujäät

11.6.2016

P6119659b

Sain ystävältä pussillisen ah niin ihanan tuoreita ja mehukkaita raparpereja, kesän ensi satoa. Ensin tein raparperipiirakan ja sitten suunnittelin raparperikiisseliä, mutta vastaan tulikin tämä Hej Regina -blogin resepti Ruotsin Elle Decorationin sivuilla. Reseptin otsikko kääntyy suoraan raparperijäätelöksi, mutta kyllä näistä mehujäitä tuli. Tiiviitä ja kovia. Tajusin, että raparperia voi tosiaan survoa tehosekoittimella. Ensimmäinen kerta kun sellaista kokeillin. Alkuperäisessä reseptissä ei ole sokeria tai makeutusaineita, mutta minä lisäsin sekaan vähän steviaa. Raparperin maku säilyi pakastimessakin jotenkin mukavan tuoreena ja kirpsakkana. Kookos sopi raparperiin hyvin ja chiansiemenet ja pähkinät toivat mehujäihin myös oman arominsa. Ihan hyviä, mutta ei ihan napakymppi kuitenkaan. En oikein tiedä mitä jäi puuttumaan. Resepti vaatii siis vielä kehittelyä. Kokeilun arvoinen siitä huolimatta tämä kevyt herkku on!

P6019636ab P6119648b

Alkuperäisen reseptin löydät siis Hej Regina -blogista. Lisää Kotilon mehujääreseptejä puolestaan löytyy täältä: kerrosmehujäät & kirsikkajäädykepuikot.

PS. Tsekkaa myös Tiinan rapaperimehun resepti. Siinäkin on mukana kookosta!

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Sike 12.6.2016 at 23:54

    Ihan loistava ohje. Kiitos . menee korvantaakse heti. Raparperikiisseleiden ja piirakoiden jälkeen tämä olisi mukavaa vaihtelua :)

  • Reply tiinakaisa 14.6.2016 at 11:40

    Oi, kuulostaa hyvältä! Täytyykin tehdä heti, kun meidän pieni raparperi taas puskee lisää varsia :D

  • Leave a Reply