ruoka

Täydelliset amerikkalaiset pannukakut

3.11.2015

PB016500b

On se vaan niin, että amerikkalaiset pannukakut ovat lettujen aatelia. Ei voi mitään. Aina kun luonnonjogurttitölkki alkaa vähentyä puolilleen, en yhtäkkiä keksi mitään muuta järkevää käyttöä sille kuin amerikkalaiset pannukakut. Näin kävi taas sunnuntaina.

Valmistan amerikkalaiset pannukakut seuraavan reseptin mukaan aina ja onnistuminen on taattua. Ainoastaan lämpötilan kanssa on parasta olla tarkkana, sillä taikinassa on sokeria, joka kärtsää helposti. Pannareista tulee ihanan paksuja ja kuohkeita. Niitä on tarjoiltu meillä usein banaanin kanssa. Kostukkeeksi sopii vaniljajäätelö, Nutella, vaahterasiirappi tai sitten mustikkahillo kuten näissä sunnuntain pannareissamme.

Amerikkalaiset pannukakut
n. 10 kpl 15 cm levyisiä

3 munaa
3 rkl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
3 dl maitoa
2 dl luonnonjogurttia tai piimää
0,5 dl voisulaa

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää vaahtoon vuoritelleen jauhoseosta ja nesteitä (maitoa, jogurttia ja voisulaa). Paista keskikokoisella pannulla noin sentin paksuisia pannukakkuja. Lämmitä pannu ensin kuumaksi ja laske sitten tehoa. Käytä paistamiseen rasvaa.

PB016510b

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply