ruoka

Uutta aamupalapöydässä

13.2.2014

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Tässä kaksi aamupalojeni viimeaikaista piristystä: tuorepuuro ja spelttinäkkileipä.

Tuorepuuro on sillä Mokon reseptillä tehty, joka on levinnyt blogosfäärissä kulovalkean lailla. Omassa tuorepuurossani on vielä lisäksi puolukkamarjajauhetta. SunSpeltin spelttinäkkäriin taas olen jäänyt koukkuun Kluuvin Armaksessa, jossa käydään usein lounastamassa. Speltin maku on todella hyvä! Sen lisäksi speltti on varsin ekologinen vaihtoehto vehnälle – opiskelin juuri. Speltti menestyy vaikeissakin oloissa, eikä sitä tarvitse lannoittaa. Paljon B-vitamiineja sisältävä speltti myös pitää verensokerin tasaisena eli aamupalan jälkeen nälkä pysyy poissa pitkään. Pieni ihminen jaksaa vähän pitempään.

 

Speltti mustikka näkkileipä

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply