ruoka

Vanha kunnon coleslaw

14.5.2016

P5058857b

Otsikosta huolimatta en ole koskaan ennen tehnyt coleslaw-salaattia. Siitä on lähinnä tullut mieleen pizzerioiden kitkerät, ananasmehua tihkuvat lisukesalaatit. Tässä taannoin kokeilin kuitenkin tehdä salaattia hodareiden lisukkeeksi. Kaupoista nyt löytyvä varhaiskaali oli valkokaalia parempi valinta tähän keväiseen salaattiin, sillä varhaiskaali on sekä maultaan että koostumukseeltaan valkokaalia pehmeämpää. Yhden kaalin lisäksi Joonas raastoi joukkoon kaksi suurta porkkanaa. Kastikkeen sekoitin kermaviilistä (1 tölkki), majoneesista (n. 3 rkl) ja sitruunan mehusta (n. 2 rkl). Maustoin kastikkeen sinapilla, mustapippurilla ja suolalla. Ehkä kastikkeessa olisi saanut olla enemmänkin ytyä. Pizzerioiden kitkerät raastesalaatit mielessäni en kuitenkaan uskaltanut riskeerata.

Salaatista tuli mietoudestaan huolimatta niin hyvä, että pohdin sille jo jatkojalostusmahdollisuuksia. Coleslawta voisi lisämaustaa esimerkiksi fenkolilla, kevätsipulilla, chiillä tai paahdetuilla pähkinöillä. Tai vaikka säilötyillä sitruunoilla, kuten tässä Idealistan reseptissä.

P5058855b

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Kiki 16.5.2016 at 15:39

    Mmmm, coleslaw. Kiitos vinkistä – pitääpä tehdäkin taas! En ole itsekään mikään konkari, mutta olen tehnyt sitä pari kertaa kesäisten grillailuiden rinnalle. Tuo varhaiskaali onkin oiva idea ja tekee siitä takuulla vielä parempaa.

  • Leave a Reply