ruoka

Vegaaninen iltamakea – suklaachiavanukas

16.2.2018

Vanhempainvapaan aikaisesta kroonisesta univelasta jäi jäljelle iltaisin iskevä mahdoton makeanhimo. Pienestä iltamakeasta tuli tapa. Nyt olen yrittänyt siirtyä vähän terveellisempiin vaihtoehtoihin. Yksi hyvä sellainen on suklaachiavanukas. Se syntyy blendaamalla banaanin (1 iso tai 2 pientä), kookosmaidon (1 tlk), chia-siemenet (0,5 dl) ja kaakaojauheen (n. 1 rkl). Vanukkaan annetaan hyytyä jääkaapissa vähintään pari tuntia.

Kaurapohjaisella vaniljakastikkeella (Oatly on ihan parasta!), banaanin siivuilla ja kaakaonibseillä koristeltuna vanukkaasta kääriytyy myös fiini, täysin vegaaninen jälkiruoka. Ja jos vaniljakastikkeen jättää pois, ei herkussa ole lainkaan sokeriakaan.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply