ruoka

Yhden kattilan Primavera-pasta

2.4.2015

P3290194b

Sunnuntait on meillä pyhitetty usein uusien reseptien kokeilulle. Viime sunnuntaina halusin kokeilla pastan keittämistä yhden kattilan metodilla, jota one-pot-pastaksi englanninkielisessä maailmassa nimitetään. Ideana on helppous; kaikki ainekset heitetään kerralla pataan ja kiehautetaan koko homma valmiiksi 15 minuutissa. Mahdottoman helppoa! Tämä parsakaalia, ruusukaaleja ja herkkusieniä sisältävä Primavera-pasta perustuu Oh My Veggies -blogin reseptiin, jota olen muokannut hieman. Kaupasta oli tankoparsat loppu, joten korvasin ne ruusukaaleilla. Hyvin toimivat nekin!

P3290210b

Yhden kattilan Primavera-pasta

  • 0,5 l kasvislientä
  • täysjyväpastaa n. 3/4 paketista
  • 1 pieni sipuli
  • n. puolikas parsakaali
  • ruusukaaleja n. 15 kpl
  • 7–10 jumboherkkusientä
  • 2–4 valkosipulinkynttä
  • 1 tl kristallisuolaa (tai tavallista maun mukaan)
  • mausteita mielen mukaan: Käytimme chiliä ja mustapippuria
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 dl pakasteherneitä
  • kourallinen pilkottua persiljaa (tämä puuttui meiltä)
  • 1/2 dl ruokakermaa (ei pakollista, jätimme senkin pois)
  • 2 tl raastettua parmesaania + tarjoilua varten hieman
  • 2 tl sitruunan mehua

Laita pataan kasvisliemi, spagetti, silputtu sipuli, paloiteltu parsakaali, viipaloidut herkkusienet, puolitetut ruusukaalit ja mausteet. Kaada oliiviöljy sekaan. Aseta pata levylle kiehumaan ja kun vesi alkaa kiehua, aseta ajastin 7 minuuttiin. Kääntele pastaa pitkillä pihdeillä kunnes seitsemän minuuttia on kulunut. Lisää sitten pataan pakasteherneet, raastettu parmesaani ja sitruunan mehua. Tässä vaiheessa voit lisätä myös ruokakerman (jota me emme tosin käyttäneet ja ihan hyvää ja pastamaisen täyteläistä tuli silti). Jatka keittämistä vielä 2–5 minuuttia, riippuen ainesten kypsyydestä. Lisää pastaan hieman vettä, jos neste on kokonaan imeytynyt ja pasta uhkaa tarttua padan pohjaan. Kun kaikki ainesosat ovat sopivan kypsiä, nosta pata liedeltä ja anna pastan vetäytyä hetken aikaa. Pastan liemi jatkaa paksuuntumista. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa tai pippuria. Koristele raastetulla parmesaanilla.

P3290220b

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply