Sisustus Vehreät vihreät

5 viherkasvi-ideaa

5.11.2015

Nyt kun ruskeus ja harmaus valtaavat alaa ulkona, on kiva kerätä kasveja ympärilleen sisätiloihin. Mikään ei luo kodikkuutta niin kuin pieni huonekasvi siellä täällä. Keräsin tähän postaukseen viisi kuvaa ja viisi viherkasveihin liittyvä ajatusta tai ideaa.

1. Aloitetaanpas tästä inspiroivasta Fantastic Frank -sivustolta napatusta olohuonenurkkauksesta. Rottinki on taas in ja niin myös nuo vanhat rottinkiset viherkasvipöydät. Kannattaa pitää kirppareilla silmällä vastaavia. Kun tila on rajallinen, ei kasvejakaan välttämättä saa kotiin mahtumaan niin montaa kuin toivoisi. Viherkasvit vaativat ympärilleen kasvutilaa. Kasveille voi kuitenkin löytää viherseuraa myös seinältä. Kuvan kaktustaulu muodostaa hauskan kolmikon peikonlehden ja tulppaanikimpun kanssa. Idea numero yksi!

FantastiFrank_viherkasviidea1

2. Seuraava kuva sai minut miettimään luonnonmateriaaleja ja niillä sisustamista. Kuvan huoneessa on luonnosta muistuttavia elementtejä: orgaanisen muotoinen kivipöytä ja ahavoituneet puupenkit. Niiden yhdistelmä viherkasveihin tuo luonnon huoneeseen jotenkin aika rauhoittavalla tavalla.

FantastiFrank_viherkasviidea2

3. Tämä kuva on edelliskesältä Joonaksen vanhempien olohuoneesta. Valitsin kuvan tähän, koska halusin muistuttaa, että leikkokukkia voi löytää muualtakin kuin kukkakaupasta. Yksinkertaisia heiniä ja ruokoja voi edelleen poimia luonnosta, vaikka ollaan jo marraskuussa.

P7240372b

4. Neljäs kuva taas on muistutus itselleni: osta lopultakin se sylinterin muotoinen lasimaljakko. Mitkä tahansa kasvit näyttävät siinä taideteoksilta. Kävin pari viikkoa sitten Haltian ravintolassa ja siellä oli aseteltu korkeisiin (n. 50 cm) sylinterivaaseihin yksittäisiä oksia: ruusunmarja ja yksi pitkä saniaisen oksa. Hieno idea. (Tähän väliin on myös pakko mainostaa, että Haltian lounasbuffet oli vertaansa vailla!)

Stadshem_viherkasviidea3

5. Viimeinen kuva on viime Tukholman reissun Airbnb-kämpästämme. Pienessä lasimaljakossa on pelargonian verso. Ihan pienikin vihreä kasvava asia olohuoneessa tuo yllättävästi raikkautta varsinkin, jos se on aseteltu kirkkaaseen lasimaljakkoon. Ripaus vihreyttä, vettä ja valoa! Tuo kivilaatta kokoaa asetelman pikkuesineet nätiksi sommitelmaksi. Selkeä trendi tällainen asetelma. Näkyy nyt kaikkialla. Marmorialustoja löytyy ainakin Habitatista. Onko joku bongannut kuvan kaltaisia kivialustoja jostain?

P9052392b

Kuvat: 1 & 2 Fantastic Frank, 4 Stadshem, loput Johanna/Kotilo

Five ideas for plants and decoration. 1. When the space is limited and you can’t fit as many houseplants in a room as you’d like to, you can always frame plants! 2. Elements of nature like a stone table or a worn-out wood bench compliment house plants. 3. Though it’s already November you can still find pretty hays and reeds to decorate with 4. There’s no flowers that don’t look good in cylinder vases. 5. A small light bulb vase with a flower lightens up the whole arrangement on a stone plate.

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Karin // Tunne tilat 6.11.2015 at 06:48

  Hyviä muistutuksia! Kasvi-printtejä olen katsellut jo ties kuinka kauan, mutta asia ei ole edennyt mitenkään. Printit toimisi myös paikoissa, joissa viherkasvit eivät menestyisi :)

  Luonnonheiniä en ole osannut katsoa sillä silmällä, vaikka koiran kanssa lenkkeillessä päivittäin kävelen heinikossa… Täytyypäs tsekata mitä siellä olisi tarjolla.

  • Reply Johanna 6.11.2015 at 09:20

   Tuo on ihan totta! Esim vessassa!

 • Reply JohannaT 6.11.2015 at 08:33

  Nämä kuvat kolahtivat jotenkin erityisesti, kiitos inspiraatiosta!
  Tästä tarmokkaasti kotia puunaamaan ja sitten heiniä metsästämään..
  Hyvää viikonloppua :)

  • Reply Johanna 6.11.2015 at 09:20

   Kiva kuulla! Samoin sinne kaima. :)

  Leave a Reply