Sisustus

Don’t just stand there, do a little dance

27.1.2013

 

Tällä viikolla pääsin vihdoin toteuttamaan sen photoshootin, josta kuun alussa intoilin. Tämä on hyvän ystäväni vuokrayksiö Töölössä, jonka pienimuotoisessa rempassa olin mukana. Rempan aikana jo syntyi idea, että haluaisin esitellä kodin täällä blogissa. Ero alkuperäisen ja tämän hetken välillä oli valtava, sillä korkeiden huoneiden seinät oli maalattu viininpunaisella ja tumman keltaisella. Värillisistä seinistä kun päästiin niin johan alkoi asunto valaistumaan. Aika valtava maalitonkka siihen tarvittiin sekä yksi maaliin tippunut iPhone (jatkoi muuten toimimistaan tämän sukelluksen jälkeenkin!). Nyt tuo on söpö ja kuulaan valoisa koti, jonka suuresta ikkunasta näkyvät Töölön katot. Asukki on taide- ja design-alan sekatyöläinen ja se myös näkyy sisustuksessa.

 

 

 

 

Asunto muodostuu eteisestä, pitkästä monikulmaisesta käytävästä, josta pääsee kylpyhuoneeseen sekä yhdestä huoneesta, jonka kyljessä on keittokomero. Säilytystilaa on hyvin vähän, mikä aiheutti kaverilleni päänvaivaa. Eteisen kapealle käytävälle tauluhyllyt olivat ainut järkevä säilytysvaihtoehto. Niille kerätään taidetta ja kirjoja. Eteisessä on tilapäisesti myös Poiat-suunnittelutoimiston Lavitta tuoli. Keittokomeron yhteyteen reilusti lisää säilytystilaa tuo Lundia-hylly, joka toimittaa astiakaapin virkaa. Keltaisen pöydän yllä on uusin hankinta, Susanna Majurin valokuvateos.

 

 

 

Ihastuin tuohon punavihreään keramiikkapurnukkaan. Se on Vajan Sirkus-sarjaa. Suolaa ja sokeria pitelevä apina on muuten esiintynyt Kotilossa (ennen Divaani-aikoja) jo aiemmin, silloin kun esittelin samaisen ystävän entisen kodin keltaista keittiötä.

 

 

 

 

Sängyllä oleva valkoinen Anu Saaren suunnittelema sarjakuvatyyny on Finlaysonin vanhaa Unessa-kuosia. Voi kun tuo otettaisiin taas uudestaan myyntiin! Keltainen nojatuoli puolestaan kuuluu Yrjö Kukkapuron Moderno-tuolimallistoon. Kui Designin pellavatyyny kertoo Turussa vietetyistä vuosista. Allaolevasta kuvasta näkyy, että nämä kuvat otettiin radiota kuunnelleen. Tässä kodissa soi muuten rap!

 

 

 

 

Kaikenlaiset lausahdukset seinällä ovat ehkä jo menneen talven lumia, mutta tässä asunnossa on keksitty liimata sellainen lattiaan. Aivan mahtavan hauska idea! Kirjaimet on leikannut Adam Laser Cut studiosta. Tarpeeksi suuren henkaritilan puuttuessa ystäväni ripustaa lempivaatteensa voimistelutankoon oven suuhun. Hyvä idea tuokin. Tässä kodissa on monta ihanaa taideteosta, mutta niistä suosikkini on tuo Noora Isoeskelin työ alla olevassa kuvassa.

 

 

 

 

Ystäväni on muuttanut useasti, minkä johdosta turhat ja merkityksettömät tavarat ovat karsiutuneet ja jäljellä on vain ne, joilla on tunnearvoa tai joihin liittyy jokin tarina. Koti tuntuu ja näyttää aidolta ja kertoo paljon asukistaan. Siksi se ehkä onkin niin kodikas. Näitä ei-bloggareiden koteja on vaihteeksi niin mukava katsella. Asetelmat eivät ole niin loppuun asti viilattuja.

Lopuksi sopii kiittää sinua L kuvaussessiosta ja oivasta vuohenjuustosalaatista! Aion tunkea kylään pian uudelleen. :)

 

 

 

This is a rent flat of my dear friend in Töölö, Helsinki. She works widely in the field of design and art. I was there to help her paint the burgundy walls white and it really made a huge difference to this one room appartment with a long and multi-cornered corridor. Now the flat is cosy and full of intresting details. The quote on the floor is cut by Adam from Laser Cut Studio. Such a fun idea! My friend has been moving a lot the past few years which is why she has only the most precious things left that really mean something to her. Maeby that’s why this home is so cosy – it looks like her. Thank You so much for letting me photograph your home L! :)

You Might Also Like

18 Comments

 • Reply Anna-Emilia 27.1.2013 at 12:54

  Tosi kaunis koti sulla L!;) ja kivoja kuvia olet Johanna ottanut. Hyvä te!

 • Reply L 27.1.2013 at 15:42

  Olipa ihana perjantaiaamupäivä! Ja ai että koti näyttää kivalta toisen linssin takaa! Ja onneksi kirjahyllyissä näytti olevan vaan fiksuja teoksia esillä.

  • Reply Johanna 27.1.2013 at 19:43

   Hahahaa! Jätin zoomaamatta tuohon senkkiin ;)

 • Reply Mustarastas 27.1.2013 at 15:46

  Olispa ollut kiva nähdä koti myös ennen remonttia!

  • Reply Johanna 27.1.2013 at 19:44

   Unohdettiin ottaa kuvat! :/

 • Reply Saija 27.1.2013 at 15:57

  Tästä tuli hyvä fiilis ja vähän jopa Töölö-haikeus. Näyttää tosi kivalta! Lundia astiahyllynä näyttää hyvältä ja kivan raikkaalta. Ja pakko ehkä varastaa tuo voimistelutankoidea. Meillä lojuu sellainen tällä hetkellä lattialla ja odottaa kiinnitystä. Viihtyisä koti!

  • Reply Johanna 27.1.2013 at 19:44

   Oon samaa mieltä, että Lundia astiahyllynä näyttää virkistävältä. Jotenkin retrolta, muttei liikaa!

 • Reply Sarp 27.1.2013 at 16:52

  Olipa kiva käydä kylässä näin kauniissa kodissa.
  Hauska tuo lattiatarra ja keltaisen ruokapöydän sävy on huippu.
  Tosiaan, Finlaysonin Unessa sarja saisi tulla takaisin.

  • Reply Johanna 27.1.2013 at 19:46

   Ruokapöydän keltainen sävy on muuten aika hieno tosiaan! Pitänee varmaan laittaa Finlaysonille toive, että tuon saisi takaisin.

 • Reply Satu 27.1.2013 at 17:32

  Oih, rakastuin leijuvaan kirjapinohyllyyn! Millaisista osista sellaisen osaisi tehdä itse, vai onko se näkymätön valmishylly?

 • Reply Kaisa NHWY 27.1.2013 at 23:19

  Samaa mieltä, ihana päästä kurkkimaan ei-bloggarin kotiin (mahtava termi muuten). Ja vautsi tosiaan, miten ihana tuo Isoeskelin työ.

 • Reply L 28.1.2013 at 11:32

  Hei! Kivaa ja aika jännää kuulla mitä täällä sanotaan kodista :)!!

  Valitsin keltaisen sävyn muistaakseni tikkurilan kartasta , se oli sellainen kylmään menevä, voin tarkistaa sen tarkat numerot! Pöydässä olikin maalamista, sellanen 90-luvun mäntyhirvitys jonka sain ystävältä. Mutta koska pöytä oli massiivipuuta ja alla kulkee järevät kiskot jatkopalalle niin päätin kunnostaa sen. Kirjatuet on stokmannilta! Niitä on kahta eri kokoa.

  Joo tällaista meillä ei-bloggareilla :) Johdot näkyvissä ja astiat vinossa :)

  Kiitos ja hyvää kevättä :)

  L

 • Reply Marika 29.1.2013 at 20:45

  Noita näkymättömiä hyllyjä saa myös stokkalta ja zazasta. Mistä tuo lamppusarja on? Siis se missä on pieniä pyöreitä lamppuja jonossa? Kaunis koti!

  • Reply Johanna 29.1.2013 at 22:38

   Lamppusarja on La case de Cousin Paul -merkkinen ja sitäkin saa Stockalta!

 • Reply Marika 2.2.2013 at 10:25

  Kiitos!

 • Leave a Reply