Sisustus

Harmaa keittiö

10.7.2017

Onko se vain oma Pinterest-kuplani, vai tuntuuko muistakin, että harmaiden keittiöiden suosio on lisääntynyt räjähdysmäisesti viime aikoina? Valkoinen on dominoinut keittiötrendinä jo pitkään, joten onkin ihan kivaa saada vaihtelua. Bloggaajienkin keittiöihin harmaa on jo löytänyt. Äkkiseltään tulee mieleeni ainakin Vihreän talon kaupunkikodin ja Pihkalan keittiöt. Kuva Annikan kompaktista tummanharmaasta keittiöstä onkin tässä alla.

Harmaa on helppo yhdistää moneen väriin ja materiaaliin. Mutta ainakin jotain vaaleaa se minun mielestäni rinnalleen kaipaa. Paljon näkyy valkoisia välitiloja ja valkoisia työtasoja, esimerkiksi marmoria, harmaiden kaapionovien seurana. Viime vuosien suosikkimateriaali messinki sopii myös nätisti harmaan pariksi. Messinkiset hanat ja vetimet lämmittävät harmaan jyrkkyyttä.

Puulajeista harmaan kanssa erityisen hyvin näyttävät viihtyvän tammi ja saarni. HTH:n keittiössä alla puolestaan on yhdistetty punertavaa puuta tummaan harmaaseen. Valkoisin laatoin päällystetty välitila raikastaa senkin yhdistelmän.

Ylemmän ja alemman kuvan keittiöt ovat tyyliltään ihan erilaiset. Kvikin pelkistetyssä keittiössä ovet on varustettu valkoisin kehyksin. Näyttää kivalta! Ikean keittiössä (alla) harmaa vähän taittaa maalaisromanttista tunnelmaa. Ei mene liian lällyksi.

Kuvat: Alvhem (1), Annika / Vihreä talo (2), Ballingslöv (3 & 5), HTH (4), Kvik(6), Ikea (7)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply