Sisustus

Havi <3 Samuji

22.11.2015

PB196709b

Alkutalven pimeys oli kiedottu samettiseen tunnelmaan Samujin studiolla torstai-iltana. Kävin Havin järjestämässä kutsuvierastilaisuudessa tutustumassa Havin ja Samujin yhteistyön tuloksena syntyneisiin servetteihin ja kuulemassa suunnittelijoiden ja tilaajan mietteitä yhteistyöstä. Kiva tilaisuus. Olen käväissyt tuossa tilassa Samujin outlet-tapahtuman yhteydessä kerran aiemmin, mutta muistan siitä vain varsin ostohaluiset ja riehakkaat kanssashoppailijat. Silloin en tajunnut kiinnittää huomiota itse tilaan, jossa on aiemmin toiminut julkinen sauna. Tilan historiasta kertoivat esiin kaivetut alkuperäiset lattia- ja seinälaatat ja seinän vanha hana. Mahtavaa, että alkuperäisen arvo on nähty ja raffius on jätetty rohkeasti esiin. Sopii Samujin estetiikkaan.

IMG_6811bPB196725bPB196723b
PB196719b

Samu-Jussi Koski kertoi, että Samujia ja Havia yhdistää samanlainen arvomaailma: ympäristövastuullisuus ja suomalaisen työn arvostus. Tästä syystä molemmat yritykset ovat olleet erityisen innoissaan yhteistyöstä. Kuulimme myös, että Samuji koti -malliston hulvaton tonttukynttilä syntyi oikeastaan ihan vahingossa kun suunnittelijat vierailivat Havin tehtailla ja löysivät tehtaan nurkasta vanhan tonttukynttiläkoneen, joka ei ollut ollut käytössä moneen kymmeneen vuoteen. Hienoisen taivuttelun tuloksena Havi suostui lopulta valmistamaan Samujille päästä sytytettäviä Santa Candle -kynttilöitä. :D

Samujin servetit bongasin ruokakaupasta ekaa kertaa syyskuun rapujuhliin. Pasi Kärkkäisen Taite-kuosi (yllä ja alla) on edelleen suosikkini. Punaisia olen hamstrannutkin kaappiin. Noita sinisiä täytyy vielä metsästää.

PB196715bPB196716bPB196710b

Pasi Kärkkäisen lisäksi lautasliinakuoseja Samujilla on suunnitellut Erja Hirvi. Erja kertoi, että oli halunnut saada niinkin ”pieneen” tuotteeseen kuin lautasliina mukaan suurta tunnetta. Samaan hengenvetoon hän myönsi kuitenkin, ettei itse osaa sisustaa yhtään. Epäilen. Servetteihin kohtuu intohimoisesti suhtautuvana olen myös sitä mieltä, että servetitkin voivat herättää voimakkaita tunteita. Samasta syystä niiden valintaan pitää suhtautua mitä suurimmalla harkinnalla kuten postauksessa Servettihamstraajan uudet suosikit yritin kuvailla. Alla Erjan tummansininen Idänkukka-kuvio, joka syntyi alunperin tussaamalla. Tuo sopii joulun aikaan, mutta ihan hyvin myös kevääseen.

PB196707bPB196730b

Suomen Kertan markkinointipäällikkö Linda Huikko kertoi, että Havi on pyrkinyt uusilla trendikkäämmillä mallistoillaan tavoittamaan paremmin myös minun ikäisiäni kuluttajia (20–40 -vuotiaita). Nojoo, minut on ainakin saatu koukutettua. Kiitos Samuji ja Havi tunnelmallisesta illasta!

Have you already seen Samuji’s napkin prints for Finnish candle manufacturer Havi? These pics are from the beautifully rough interiors of Samuji Studios where I visited last Thursday. The purpose of the evening was to present the fruits of Samuji’s and Havi’s co-operation. Both companies place high value on Finnish work and environment friendly practices, which makes them a good pair – and me glad. My favourite from this napkin collection is Pasi Kärkkäinen’s Taite print (5. & 6. pics). I love the boheme and bold feel of the prints.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply