Sisustus

Hyllynkannattimien metsästystä

2.6.2016

Siitä huolimatta, että intoilen täällä työhuoneen sisustamisesta, arpaonni ei suosinut minua työhuoneen arvonnassa. Me kun molemmat teemme kotoa töitä, täytyy myös molemmille löytyä työtila. Tarkoitus on, että Joonas asettuu työhuoneeseen ja minun työpisteeni sijoitetaan olohuoneeseen eteisen vastaiselle seinälle. Samaankin huoneeseen mahtuisimme, mutta sitä emme uskalla kokeilla. On jo tarpeeksi hardcore-järjestely, että teemme kotoa töitä molemmat lähes kaikki päivät. :)

Työhuoneeseen olen kaavaillut Lundia-kirjahyllyämme. Oman työtilani yhteyteen tarvitsen kuitenkin myös säilytystilaa ja tähän tarkoitukseen ajattelin seinälle kiinnitettäviä avohyllyjä. Siispä käynnissä on operaatio avohyllyjen metsästys. Hyllylevyjä on saatavilla monenlaisia, mutta päänvaivaa tuottaa kivojen hyllynkannattimien löytäminen. Ihan totta! Ei niitä oikein tahdo löytyä. Etsin selkeälinjaisia, mielellään valkoisia kannattimia. Olin jo iskenyt silmäni Ikean Ekby-kannattimiin, mutta kuinkas sattui, niiden tuotanto on lopetettu. Nettikirppiksilläkin ne näyttävät olevan haluttua kamaa. String-systeemiä en nyt tähän tarkoitukseen halua, vaikka se kaunis ja klassinen valinta olisikin.

Kollaasissa löytämiäni mahdollisia hyllynkannattimia. House Doctorin metallisiin Apart-hyllynkannattimiin kiinnitin huomioni Bo LKV:n tiloissa alkuvuodesta. Kauniit, mutta mieleeni on kuitenkin iskostunut ajatus nimenomaan valkoisesta kokonaisuudesta. Ikean Ekby Lerberg -kannattimissa on, kuinkas muutenkaan, aika vastustamaton hinta (2 € / kpl). Elfa-hyllyjärjestelmää en oikein osaa nähdä olohuoneessa, vaikka ne hyvältä näyttivätkin esim tässä tukholmalaisessa kodissa.

Tuleeko mieleesi jotkin muut valkoiset hyllynkannattimet? Vinkkaa ihmeessä!

 

hyllynkannattimet_kotilo

Tuotteet ylhäältä alas ja vasemmalta oikealle:
Ekby Lerberg, Ikea
Link-hyllynkannatin ja pystyosa, Tapio Anttila Collection / Vepsäläinen
Apart-hyllynkannatin (messinkiä), esim. Dom Dom
Ekby Valter, Ikea

avohyllyn_paikka

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply Varpu 2.6.2016 at 17:40

  Mä kanssa suunnittelin noita Ekby-kannattimia meille, mutta eipä enää löytynyt ikeasta (miksi ihmeessä?). Hankittiin sitten noita Aparteja messinkisinä ja mustina vauvan huoneeseen ja keittiöön. Ihan OK varsinkin kun teetätettiin hyllylevyt K-raudan sahauspalvelussa.

  • Reply Johanna 19.6.2016 at 18:02

   Ai niitä saa myös mustina! Teetätittekö siis kokopuiset hyllylevyt?

 • Reply Johanna 2.6.2016 at 19:01

  Täällä muuten hauska toinen käyttötapa Ikean Ekby Lerberg -kannatimille: https://fi.pinterest.com/pin/56858014024077710/

 • Reply Anne 2.6.2016 at 22:37

  Oho, tulipas itsellekin ihan yllätyksenä, ettei noita Ikean kannattimia enää valmisteta. Onneksi ehdittiin pojan tavaroille ne pari vuotta sitten hankkia, koska ovat kyllä olleet mieluiset! Elfoista tykkään myös, mutta tosiaan kuten sanoitkin, en ehkä itsekään osaisi ajatella niitä olohuoneeseen.

  • Reply Johanna 3.6.2016 at 11:04

   Joo, onnekas olet! En ymmärrä miksi niiden valmistus on lopetettu kun ovat vieläkin niin suosittuja…

 • Reply Heli 3.6.2016 at 07:36

  Voisiko Ikean Ekby Lerberg -kannattimia käyttää toisin päin laittamalla kapean hyllylevyn kannattimen sisään :)

 • Reply Minna-Liisa S 3.6.2016 at 10:58

  Hyllynkannattimet täälläkin etsinnässä. Ja juuri noita samoja päädyin googlettelun perusteella pohdiskelemaan, mutta en vielä saanut pulmaa ratkottua. Joten täytyypäs seurailla tätä jos joku sinulle vinkkailisi muita ideoita.

  • Reply Johanna 3.6.2016 at 11:05

   Kävin myös läpi Etsyä ja Ebayta mutta selkeälinjaisia kivoja ei vain tunnu löytyvän…

 • Reply Karin // Tunne tilat 3.6.2016 at 11:53

  Nuo Lerbergit ovat omia suosikkejani. Niitä onkin meillä vaatehuoneessa, makkarissa ja tytön huoneessa :)

 • Reply Anni 6.6.2016 at 20:35

  Nuo messinkiset ovat kivat! Tällaist valkoiset tulivat vastaan, kun etsin itse muuta. Vähän hinnakkaammat, mutta kiva yksinkertainen muoto. https://stockmann.com/web/ProductDisplay?name=Maze+Pythagoras-hyllykiinnike&productId=1530805&catalogId=10101&categoryId=11461&categoryId1=11392&errorViewName=ProductDisplayErrorView&urlLangId=-11&langId=-11&storeId=10202&itemId=1530806

 • Leave a Reply