Sisustus Turku

Kartanounelmasta

31.1.2015

Rauhala

Instagrammissa Kotiloa seuraavat muistavat ehkä tämän kuvan, jonka julkaisin jouluaattona, kun pää oli kaikesta suklaasta pyörällään ja ajatukset ihan pehmeitä. Kuvassa on Rauhalan huvila, joka sijaitsee lähellä vanhempieni kotia Turussa. Viime vuosisadan vaihteessa (ymmärtääkseni) rakennettu talo seisoo pienellä mäennyppylällä isolla tontilla suurten tammien alla. Eteläpuolella tontti rajatuuu rantaan, jossa on mm. sauna. Vähän kenollaan oleva leveä laituri työntyy kohti Airistoa. Olen aina haaveillut siitä, mitä kaikkea tuolle suojellulle huvilalle tekisi, jos sen joskus saisi omaksi. Miten villiintynyttä puutarhaa muokkaisi ja mihin asettelisi istuinryhmät. Jatkoin tänään leikkiä vielä vähän ja annoin ajatuksen laukata sisustuksen osalta.

Huvilalla saisi toteuttaa romanttista puoltaan. Keittiöön voisin vaikka rakentaa Kvänumin Tradition-malliston kaapistot (Talon keittiö on muistaakseni juuri tuollainen vähän pitkyläinen. Myönnetään, kurkittu on.)  Ruokakomerokin järjestettäisiin nätisti. Lasiverannalle koottaisiin korituoliryhmä ja pelargonioita tottakai. Yläkerran kammareihin liisteröitäisiin kukkatapetteja. Pedit pedattaisiin virkatuin peittein tai kirjavin täkein. Yhdestä huoneesta tehtäisiin kirjasto. Samalla toteutuisi miehen hartain unelma. Kesäisin tammien humina ja lokkien kiljunta kuuluisi aukinaisista ikkunoista. Syysmyrskyissä seisoisin laiturinnokassa ihailemassa villiä merta kuin Tuutikki konsanaan. Talvella käperryttäisiin kirjaston nurkkaan juomaan teetä ja loppukeväästä kaivettaisiin esiin pihan alkuperäisiä kasveja. Juhannus vietettäisiin puutarhassa loputtoman pitkän illallispöydän ääressä. Ruotsalaistyyppinen huvilaidylli suomalaiskansallisin maustein. Oi oi.

 

Rauhala_sisustus_kotilo

Dalby_Dimgr_Oslo_1-669x470

Pinnasohva: Ellos, Ryijy: Porin Tienoot, Suomen Käsityön Ystävät, Valaisin: Hemin Levels L, Lasimaljakko: Svenskt Tenn, Tamminen sohvapöytä ja rulokaappi: Fasetti, Arabia-kuppi ja -asetti: Niittylä Home, Valkopohjainen tyyny: Chhatwal-Jonsson, Beigepohjainen tyyny: Coral and Tusk, Rottinkituoli: Parolan rottinki. Keittiö: Kvänum.

Tällainen yksi hullu unelma minulla siis on, vaikka olen oikeastaan tosi huono unelmoimaan näin suuria. Nytkin aloin oikeastaan pohtimaan, miten tämän tunnelman voisi kokea mahdollisimman pian, vaikka ensi kesänä jo jossain. Jos pääsisi edes vuorokaudeksi leikkimään, että tällainen idylli olisi oma… Vietimme joulun jälkeen yksiä kolmekymppisiä Turun Ruissalon Saaronniemen Saukkojen huvilalla. Esimerkiksi Saukkojen huvilan voisi hyvin vuokrata vaikka jokisikin kesän vuorokaudeksi tai viikonlopuksi. Huvilaa oli rempattu osin ikävälläkin tavalla, mutta jäljellä oli kuitenkin paljon myös alkuperäiskalustusta. Vilahdin juhlaseurueesta jossain kohtaa tutkimaan talon yläkertaa, joka löi myös ällikällä. Oikein vatsanpohjasta otti.

Onko teillä vastaavia hulluja talounelmia? :)

 

Rauhala_kotilo

I have a crazy dream of some day owning this old villa near where my parents live in Turku. Today I developed my dream further by creating a collage of interior pieces I could picture in the house. The atmosphere of a Swedish archipelago villa combined with traditional Finnish rugs and old Arabia dishes…

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Saija 31.1.2015 at 14:13

  Ah, ihanasti kuvailtu ja kauniita inspiraatiokuvia! Mä niin jaan tuon unelmoinnin ”tuskan”! :) Mä odotan jo, että koska pääsen ekaa kertaa nyt keväällä E:n vanhempien kesämökille pitkän talven odotuksen jälkeen ja minkälaisia mökkireissuja kesä tuo tullessaan. Ja toki haaveilen omasta, vaikka ihan pikkuisestakin mökistä, meren läheisyydessä.
  Ties vaikka joskus meidän unelmat toteutuis, kun tarpeeksi jaksetaan toivoa?

  • Reply Johanna 1.2.2015 at 09:07

   Nojuu, ja unelmia kannattaa aina pyrkiä toteuttamaan jollain muotoa ”jo nyt”. Sitten ei ala vanhana harmittaa. :)

 • Reply Annukka 1.2.2015 at 10:31

  Upea huvila! Samat unelmat täälläkin :) ollut jo niin kauan kuin muistan, eri variaatioissa; mökki, talo, huvila, siirtolapuutarhamökki.. Mutta ei ole vielä toteutunut, eikä tunnu ihan heti toteutuvankaan.. Onneksi on kuitenkin noita ihania ”lainapaikkoja”!

 • Reply Sarp 8.2.2015 at 09:53

  Voi kun mukava postaus, mulla on aiemmin jotenkin mennyt ohi.
  Kyllä tuolla sinun unelma huvilalla viihtyisi.
  Ruokavarasto eli skafferi olisi ihana, sinulla olikin ihana kuva sellaisesta.

  Tuollaisia haaveita pyörii omassa päässäkin, milloin huvila, tosinaan kaupunkiasunto tai omakotitalo.

 • Leave a Reply