Sisustus

Kevään 2015 valaisinuutuuksia

30.5.2015

Ihan ensin: Muistattehan, että Blogilista lakkaa olemasta näillä näppäimillä? Jos olet seurannut Kotiloa Blogilistalla, valitsepa nyt itsellesi mieluinen uusi seurausväline. Suosittelen ensisijaisesti Bloglovinia. Facebookillakin Kotiloa voi seurata, vaikka tuo kenkku ei aina näytä kaikkia päivityksiä kaikille seuraajille. Twitter, Pinterest ja Instagram -sivut Kotilolla on myöskin. Valinnan varaa siis on.

Ja sitten asiaan, nimittäin Innoluxiin, johon olen nyt perehtynyt viimeisen kuukauden aikana ihan perinpohjaisesti. Ensinnäkin osallistuin kuukausi sitten Turussa Brändiseminaarin luennolle, jossa Innoluxin toimitusjohtaja Jukka Jokiniemi oli kertomassa yrityksestään. Sen lisäksi kävin tämän viikon torstaina Innoluxin uutuusvalaisimien lanseerauksessa Design Foorumin Showroomissa. Parantumattomasta silmäsairaudesta kärsivän Jukan tarina on ainutlaatuinen ja toi ihan uudenlaista syvyyttä tämän varsin menestyneen suomalaisen brändin taakse. Meninkin tällä viikolla uudenlaisella mielenkiinnolla katselemaan minkälaisia uutuuksia Innolux tänä vuonna markkinoille tuo. Ja onneksi menin! Tosi hienoja.

P5280981b

Pauli Partasen suunnittelma Led-riippuvalaisin Café on aivan upouusi, se julkistettiin torstaina. Oikein nätti. Cafén valo tuntui erityisen tehokkaalta valaisimen pienehköön kokoon nähden (24 cm). Jos vielä saisi pyytää, niin messingin värinen valikoimiin myös!

P5280988b
P5280982b

Yllä Samuli Naamankan suunnittelemat lasia ja betonia yhdistävät Concrete -pöytävalaisimet ja Lambada-kattovalaisin. Alla Katriina Nuutisen suunnittelema Candeo, joka on monessa yhteydessä palkittu. Divaanikin valitsi sen vuoden 2013 parhaaksi valaisimeksi. Olen itse haaveillut tuosta jo jonkin aikaa. Valaisin on nerokas, sillä siitä voi kytkintä säätämällä valita joko kirkasvalon tai lämpimämmän tunnelmavalon. En enää nykyään pysty elämään ilman kirkasvalolamppua talviaikaan. Minulla on monta vuotta vanha InnoLuxin pöydällä seisova pallomainen kirkasvalolamppu, joka toimii moitteetta, mutta ei ole kovin kätevä meidän pienessä keittiössämme, jossa se talvisin nököttää porrasjakkaran päällä. Viimeksi ennen joulua se keikahti porrasjakkaran päältä lattialle ja loisteputki meni rikki. Hankin kyllä uuden loisteputken, mutta ne pari päivää ilman aamuista kirkasvaloa olivat ihan epätoivoisia. Kirkasvalon lähteenä toimiva kattovalaisin ei keikahtaisi mihinkään, ei olisi tiellä ja mikä parasta se loisi lämpimämpää tunnelmaa illalla, jolloin en halua kylmää valoa kotiini.

Nyt Candeota saa myös harmaana kuten kuvasta näkyy. Tuo harmaa sävy tosin näyttää tässä minun kuvassani aika tummalta. Se oli oikeastaan lähempänä helmenharmaata.

P5280992b

Viimeiseksi kameran muistikortille tallentui Pasila Designin Pasila-sarja. Tästä tulee vähän mieleen ne Ballingslövin keittiökuvat, joista kirjoitin puolitoista vuotta sitten postauksessa Keittiöhaave. Niinpä ajattelinkin heti nämä nähtyäni, että kattovalaisimet sopisivat hienosti keittiöön työtason päälle.

P5280990b

New marvelous lampdesigns from Finnish InnoLux. I’ve been dreaming of Candeo (third pic) for some time and now it’s even available in grey. Candeo is simply genius: you can use it in bright light or warm mood light mode. New series Pasila by Pasila design In the last picture.

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Varpu 30.5.2015 at 10:23

  Toi Candeo olisi hyvä kans meidän keittiöön, niin saisi talviaamuisin kunnon kirkasvalotujauksen Hesaria lukiessa.

  • Reply Johanna 31.5.2015 at 09:44

   Ja sopis teidän keittiön kaappeihinkin!

 • Reply Sarp 31.5.2015 at 08:34

  Kivoja uutuuksia, erityisesti riippuva Pasila alkoi kiehtomaan.
  Innoluxin nettisivuilta löytyi muuten ihanasti stailattuja inspiraatiokuvia.

  • Reply Johanna 31.5.2015 at 09:43

   Joo Sarp! Ne onkin Raw Designin Peetan kivasti stailaamia! Piti linkata kuvat tähän postaukseen, mutta ei osunut tuolta sivuilta silmään kun tätä juttua kirjoitin. Muillekin tiedoksi siis – kuvat löytyy täältä:
   http://www.innolux.fi/fi/artikkeli/innoluxin-uutuudet-2015

   • Reply Sarp 31.5.2015 at 11:01

    No ilmankos ”istui” niin hyvin silmään.
    Hyvä Peeta!

  Leave a Reply