Sisustus

Kylpyhuonetrendejä 2018

22.2.2018

Kirjoitin aiemmin, että meidän kerrostalossa tehdään lähitulevaisuudessa putkiremppa ja sen myötä kylpyhuone saattaa mennä uusiksi. Nyt myös vanhempani ovat tekemässä 80-luvun lopulla rakennettuun taloonsa kylpyhuoneremontin. Viime viikolla olin mukana heidän kanssaan valitsemassa laattoja. Näiden tiimoilta on tullut koluttua interwebin kolkkia inspiraatiota etsien. Teki mieli koota kylpyhuonetrendipostaus, vaikka olenkin sitä mieltä, että kylpyhuoneissa, jos missä, on hyvä ajatella hyvin kauaskantoisesti häilyvimmät trendit unohtaen.

Harmaan sävyt

Kylpyhuoneissa suositaan nyt neutraaleja sävyjä. Harmaan hyökyaalto on yltänyt kylppäriinkin. Saumattomasti lattiasta katonrajaan jatkuva harmaa kivilaatta luo aika eklektisen tunnelman. Luonnonkivipinnat tai niitä imitoivat pinnat ovat kovassa nosteessa myös. Kuva on australialaisen Canny-talonvalmistajan portfoliosta.

Alla kuva Kannustalon Helmi-messutalosta vuodelta 2011. Vanha kuva, mutta mielestäni edelleen ajankohtaiset valinnat. Lasiseinän takaa puinen sauna tuo  harmaaseen lämpöä. Koen itse kokoharmaalla laatoitetun huoneen kolkkona. Puupinnat tekevät sille hyvää.

Terrazzo

Mielenkiintoinen trendi on terrazzo-tyyppiset pinnat. Niitä näky nyt paljon. Jotenkin en kuitenkaan usko, että varovainen suomalainen sisustaja uskaltaa terrazzoa valita. Minun silmääni terrazzo on aika levoton. Ihan kreisi se on ainakin tällaisena versiona, jossa palat ovat näin suuria kuin Dzekin Marmoreal-marmorissa (alla).

Alla Kvänumin Brahe allastaso (savutammi) yhdistettynä terrazzo-tyyppiseen altaaseen ja laatoitukseen.

Marmorikuvio

Marmorikuvio on ollut oikea supertrendi koko sisustusmaailmassa viime vuosina. Hieno esimerkki kylpyhuoneesta, jossa marmorikuviointi yltää lattiasta katonrajaan on Kettukarkin Mairen vastaremontoitu kylppäri. Siellä on beigen sävyiset Pukkilan Bernini Stone -malliston laatat. Upea mallisto! (Alla olevat kuvat Pukkila.)

Vaaleanpunainen

Siitä huolimatta, että neutraalit sävyt ovat suosittuja, hiipivät myös vaaleanpunainen ja terrakotta kylpyhuoneiden värirepertuaariin vähitellen. Sävyt, joita ei ole vuosikymmeniin nähty kylpyhuoneissamme. 80-luvulla ehkä viimeksi? Nämä vaaleanpunaiset kylppärit sykähdyttävät minua erityisesti, vaikka tuskin uskaltaisin itse vaaleanpunaista valita. Ehkä johonkin pieneen wc-tilaan, jossa voisi hiukan irroitella? Alla oleva kuva on australialaisen Hearth-studion suunnittelema kylpyhuone (kuva: HearthStudio / Lauren Bemrad). Siinä on tosiaankin yhdistetty nämä kaksi – vaaleanpunainen ja terrakotta!

Zrobym Architects -toimiston suunnitteleman kylpyhuoneen vaaleanpunaisen unelman rikkovat mustat metallielementit. Huomioi myös peilikaapin (?) pyöristetty muoto. Uudenlaista sekin.

Pystyladonta

No entä laattojen mallit ja ladonnat sitten? Kuusikulmiolaatat pitävät pintansa, enkä usko niiden suosion vähenemiseen. Ne sopivat hienosti monen rakennusvuosikymmenen tyyliin aina 40-luvulta 70-luvulle. Pitkään on nähty laattojen teollisuustyylistä ”ristiladontaa” siten, että pystysaumat eivät mene linjassa (kuten tässä kylpyhuoneessa). Olisiko nyt pystyladonnan aika 70-luvun tyyliin? Alla olevissa kuvissa australialaisen Mim Design -suunnittelutoimiston suunnittelemia kylppäreitä. Mielettömiä!

Mustat kontrastit

Ehkä ei mikään ylätason trendi, mutta trendi kumminkin ovat jyrkät mustat yksityiskohdat harmonista laattakokonaisuutta terästämässä. Esimerkkejä on nähty myös yllä olevissa kuvissa. Mustakehyksiset peilit, suihkuseinät ja mustat hanat nyt ainakin tulevat mieleeni. Kylpyhuonetta niinikään suunnitteleva Vihreän talon Annika merkitsi listalleen Temalin mustakehyksisen Modula-peilin. Värisyttävän hieno on tuo teollisuustyylinen mustakehyksinen suihkuseinä Spinzi-designtoimiston suunnittelemassa kylpyhuoneessa.

Alla oleva kuva on niinikään australialaisen Canny-talonvalmistajan portfoliosta.

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Annika 22.2.2018 at 17:29

  Aaaahhh huippu postaus! Mä olen tainnut muuten napsia sun Pinterestistä kylppärikuvan jos toisenkin omiin kansioihini tässä tulevia talokuvioita suunnitellessa ja fiilistellessä. Samansuuntaiset jutut selvästi kutkuttaa! :)

  • Reply Johanna 22.2.2018 at 21:38

   Aanh, kiitos! No tiirailinkin tuosta postauksestasi, että pystylaatoitusta siellä harkitaan. :)

 • Reply Varpuslintu // Viikarivartti 22.2.2018 at 19:36

  Kiva postaus! :) Mutta voin kyllä kuvitella, että ainakin noi vähän synkemmät tasaharmaat, terrazzo ja ehkä vaaleanpunainenkin herättävät sitten parinkymmenen vuoden päästä varmaan aika samanlaisia reaktioita kuin ne 1900-luvun loppuvuosikymmeninä silloisten trendien mukaan laitetut kylppärit meissä nykyään herättävät. :”D Neutraalit vaaleat menestyvät varmasti pidempään. :D

  • Reply Johanna 22.2.2018 at 21:40

   Varmasti totta. Neutraaleissa pinnoissa on myös se hyvä puoli että eri väriset tekstiilit sopivat niihin helposti. Ei tarvitse olla niin rajoittunut pyyhkeiden suhteen.

  Leave a Reply