Sisustus Vehreät vihreät

Mielessä nyt – maaliskuu 2015

4.3.2015

Oi valoisa maaliskuu ja kaikki ihanat asiat. Vuoden 2015 ensimmäinen kuukauden suosikit -postaus tulee tässä. Mennään järjestyksessä pinnallisesta kauneudesta syvällisempään.

1. Tämä Brittany Makes -blogin kuva sykähdytti inspiraationystyröitäni kovasti. Ikean Bestå-senkki on pimpattu retrojaloilla, kultaisilla vetimillä ja upealla sisuksella. Kurkkaa Brittanyn blogiin, milten hienolta baarikaapin sisällä näyttää. Maalaus ja sekalaiset koriste-esineet sopivat kauniisti yhteen. Tekee mieleni järjestää vastaavanhenkinen nurkkaus meillekin. Brittany Makes -blogi on muuten hyvä löytö itsessäänkin. Varsinkin jos haluaa vaihtelua Hay-sisustuksille. :)

brittanyMakes-5-747x1024

2. Fantastic Frank -sivustolta bongattu harmaavalkoinen keittiö ilman yläkaappien ovia. Superfrontin kuvioidut harmaat ovet ovat huippuhienot. Tuntuu, että harmaa on nyt asettunut pysyvästi keittiöiden värivalikoimaan.

FantasticFrank_maaliskuu2015

3. Reese Witherspoonin tähdittämä elokuva Wild – Villi vaellus on nyt teattereissa. Elämässään eksynyt ja huumeriippuvuudesta kärsivä Cheryl lähtee vaeltamaan Meksikon rajalta Kanadan rajalle ulottuvalle Pacific Crest Trail -vaellusreitille tarkoituksenaan löytää sisäinen rauha. Minua kiinnostavat elokuvassa kaikki: Reese, Yhdysvaltojen länsirannikon luonto ja se, miten luonnon eheyttävää vaikutusta on osattu kuvata. Luonto on aina ollut minulle suurimpia lohdunantajia vaikeina hetkinä. Aina kun mietin, mikä olisi suurin unelmani, siihen liittyy jotenkin luonto.

Wild_elokuva

4. Bongasin Ikean Ingefära-ruukut Susanna Vennon taidolla sisustamasta Sato-asunnosta. Oikein mainio päivitetty versio viime vuosina uuteen suosioon nousseesta terrakottaruukusta.

Ingefara_kruka_kotilo

5. Amos Anderssonissa on juuri auennut mitä kiehtovin kiinalaisen nykytaiteen näyttely Kiinan muuttuvat maisemat. Alla oleva kuva ihastuttaa suunnattomasti, ymmärrätte varmaan, jos luitte taannoisen postaukseni Sinivalkoiset astiat. Onneksi tuo näyttely on toukokuuhun saakkaa. On aikaa saada aikaiseksi käydäkin siellä. :)

AmosAndersson_kiinan_muuttuvat_maisemat

6. Joko olette nähneet somessa leviävän Yle Kioskin videon ”Olen muslimi, halaa jos luotat minuun”, jossa kaksi suomalaista muslimia, Sadek ja Maryan, seisovat siteet silmillä rohkeiden ihmisten halattavana Helsingin keskustan Asematunnelissa? Olin aivan varma videota katsellessani, että suomalaiset eivät uskaltaisi käydä vierasta halaamaan, mutta toisin kävi. Harmi, etten itse osunut paikalle silloin, kun tämä tempaus oli. Tämä on jotenkin niin hieno kommentti viime aikojen tapahtumille. Mielenkiintoista, miten uskonto ja kansallisuus oikestaan jäävät videossa sivuseikaksi. Kyse onkin ihmisen tarpeesta tulla kohdatuksi ihmisenä – ja halatuksi. Vaikea olla liikuttumatta.

Halaa_jos_luotat_minuun_kioski_kotilo

Time for this year’s first Monthly Favourites. It’s March!
1. The most inspiring and luxurious Ikea hack from Brittany Makes -blog! Check out Brittany’s lovely diy-blog too.
2. Pretty grey & white kitchen at Fantastic Frank.

3. Wild movie starred with Reese Witherspoon. A must-see.
4. Ikea’s new Ingefära terracotta pots.
5. Amos Andersson’s new Exhibition with modern Chinese art in Helsinki.
6. In the video ”Olen muslimi, halaa jos luotat minuun” Finnish muslims Sadek & Maryan make a clever point by asking people to hug them. ”Finnish woman/man I trust you. I’m a muslim, hug me if you trust me.” Touching.

Kuvat: Brittany Makes, Fantastic Frank, Kuvakaappaus elokuvan trailerista, Ikea/Livet Hemma, Amos Andersson, Kuvakaappaus Yle Kioskin videosta Olen muslimi, halaa jos luotat minuun.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply