elämää Sisustus Turku

Mielessä nyt – maaliskuu 2017

11.3.2017

On jo maaliskuu! Tässä kuussa minua ovat liikuttaneet:

1. Lapuan Kankureiden uudet tuulet. Yrityksellä tuntuu olevan erityisen hyvä meininki nyt. Ensinnäkin minua ilahduttaa Puhdas Itämeri -hanketta tukeva kylpy- ja saunatekstiilimallisto Aallonmurtaja (design Reeta Ek). Sen lisäksi: Lapuan Kankurit + Mifuko – Vau! Mifukon suunnittelijat Mari Martikainen ja Minna Impiö ovat suunnitelleet Lapuan Kankureille malliston pellavapyyhkeitä, huiveja, peittoja ja tyynynpäällisiä. Näyttävät tosi tosi ihanilta nekin! Mikään ei voita kauniisti värjättyä ja taiten kuvioitua pellavaa.

2. Kävelylenkeillä olen seurannut meidän lähelle ihan Logomon kylkeen, rautatien ja Köydenpunojankadun väliin syntyvän Fabriikki-asuinalueen rakentumista mielenkiinnolla. On jännää nähdä, miten uusi kaupunginosa syntyy paikkaan, jota ei ole oikein aiemmin edes rekisteröinyt, kun siellä ei ole päässyt kaikkialla tallustamaan. Innolla odottelemme myös kävelysiltaa, joka Köydenpunojankadun puolelta on luvattu keskustaan rakentaa.  Sitä nyt ei alla olevassa kuvassa näy, mutta Logomon kohdalle se ilmeisesti tulee. (kuva: Schauman/YIT)

3. Ja sitten kolmantena: vauvan hiukset! Ja tarkemminkin kysymys: miten niitä leikataan? Tytöllä on nyt tällainen pehko ja tällä viikolla vihdoinkin päätin, että roisin näköinen takatukka on siistittävä. Niinpä pienen harhautustempun avulla napsaisin takaa monta senttiä, mutta epämääräiseksi jäi. Kaikkea löytyy tuosta päästä: suoraa, kiehkuraa, pitkää, lyhyttä, vaaleaa, tummaa, sileää ja takkupörröä. Niin ja pieniä rastoja, jos ei tarpeeksi usein harjata.

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply MiiaK 13.3.2017 at 14:45

  Hih! Ihana takkutukka :D Meillä oli sama juttu, mutta ilman kiharoita. Takatukka oli aika hurja näky ja itse koin, että tukka oli helpoin leikata, kun se on märkä. Pitää vaan muistaa, että märkänä hiukset näyttää pitemmiltä kuin kuivana, joten saa olla maltillinen. Aluksi leikkasin ihan perus fiskarsseilla, mutta sain mieheltä lahjaksi parturinsakset ja kas kun leikkuu tuli paljon helpommaksi :) Nyt olen jo tasoitellut omiakin hiuksiani. Harjoittelu tekee ”mestarin” tai ainakin paremmaksi.

 • Reply Maire / Kettukarkki 10.4.2017 at 13:19

  Mikä pörrö! :D

  Hei sama homma, Lapuan Kankureiden Aallonmurtaja-mallisto ihastuttaa tosissaan. Tilasin niitä myös omaan kauppaan myyntiin.

  Ja takkupäästä – me käytettiin oman lapsen peikkopäähän hiusöljyä tuossa vaiheessa, ja se auttoi tosi hyvin. Nyt löytyy (kuten varmasti tiedätkin) tosi paljon luonnonkosmetiikkamerkeiltä lapsillekin turvallisia aineita.

  • Reply Johanna 10.4.2017 at 13:55

   Oo, kiitos vinkistä! Ei olisi tullut mieleenkään.

  Leave a Reply