Sisustus

Mistä löytää hyviä pakasterasioita?

24.1.2016

P1247859b

On jo pitkään pitänyt kysyä teiltä vinkkiä parahimmat lukijat. Probleemani liittyy pakasterasioihin ja niiden puutteeseen huushollissamme. Haussa on jääkaapin, pakastimen, tiskikoneen ja mikron kestäviä ruoansäilytysrasioita, jotka olisivat vielä niin hyvännäköisiä, että tarjoileminen suoraan niistäkään ei tekisi pahaa. Tupperwaret eivät esimerkiksi ylitä ulkonäkökynnystä. Meillä on kasapäin vanhoja muovisia jäätelörasioita, jotka eivät kuitenkaan kestä pakastusta kovinkaan monta kertaa. Inhottavimpia ovat ne vanhat rasiat, joista rasva ei tunnu lähtevän missään pesussa pois. Yök.

Tyylikkään kierrätysrasiakokoelman lisäksi meillä on nämä kaksi kaunista rasiaa, Hackamin Kesä kulho ja Pentikin bambusekoiterasia. Ongelma kummassakin on se, että ne eivät kestä lämmitystä mikrossa. Sen lisäksi Hackmanin kulhoa ei voi laittaa pakastimeen eikä tiskikoneeseen. Kokeilin joskus myös Ikean Ljust-säilytysrasioita, mutta ne alkoivat lohkeilemaan noin vuoden käytön jälkeen. Ja niitäkään ei voinut mikroon laittaa.

Jos olet löytänyt hyvän pakasterasiasarjan, ilmianna se nyt!

P1247865b

You Might Also Like

16 Comments

 • Reply // visuaalisesti vaativa // 24.1.2016 at 16:12

  Meillä vannotaan Wean Greenin ja Lifefactoryn rasioiden nimeen. Lasisia, kauniita ja pitkäikäisiä. Kestävät niin pakastimen, konepesun kuin mikronkin ja kokoja löytyy useita erilaisia. ?

  • Reply Johanna 24.1.2016 at 17:22

   Tsekkasin nuo! Kiitos! Lifefactoryn tuotteet voisivat toimiakin. Saako niistä nuo muoviosat pois? Wean Greenit olivat hiukan liian ärtsyn värisiä meille. :D

 • Reply Sanna 24.1.2016 at 17:13

  Mä oon niin nihkiö, että en laita mitään muovista kippoa mikroon, en vaikka luvattais että saa. Muovista irtoo kuitenkin kuumennettaessa kamaa ruokaan, ja vaikkei ne määrät mitään merkittäviä olekaan, niin oon mieluummin ilman. Pakastan kaiken jäänalleissa, kun ne on pinottavia ja samat kannet käy kaikkiin kokoihin. Kippaan sitten sulatusta varten johonkin keraamiseen kippoon.
  Miksi kerroin tämän, vaikkei tätä kysytty.

  • Reply Johanna 24.1.2016 at 17:20

   Haha! Kaikki kommentit on tervetulleita. :) En ole sitä paitsi ajatellutkaan, että muovista irtoaa kuumennettaessa aineita ruokaan. Siinä hyvä syy myös suosia lasisia kippoja.

 • Reply Maire / Kettukarkki 24.1.2016 at 17:55

  Täältä tulee propseja just noille kaupan voirasioille sun muille – on vaan niin kiva kun ”roskan” saa hyötykäyttöön. Useasti sulatan rasiakimpaleet vesihauteessa: isoon kulhoon, tai lavuaariin, kuumaa vettä ja rasia sinne (varulta muovipussin sisällä) lillumaan.

  Parhaat pakasterasiat on keraamiset, muovikannelliset Arabian Airit – ne Harri Koskisen suunnittelemat – ja onnellinen on hän jolta niitä kaapistaan löytyy. Kuten mä. :)

  • Reply Johanna 24.1.2016 at 18:18

   En oo koskaan nähnytkään noita Aireja! Niitä ei oo vissiin myyty enää moneen vuoteen?

 • Reply Tuuli 24.1.2016 at 18:41

  Itse olen katsellut ikean Förtrolig- astioita sillä silmällä seuraavaa Ikea-reissua varten. Kokemusta ei ole, mutta netin perusteella vaikuttaa hyviltä.

  • Reply Johanna 24.1.2016 at 18:45

   Nekin ovat lasia! Onko kellään kokemuksia niistä?

   • Reply Tarjanne 24.1.2016 at 19:30

    Minulla on Förtrolig-sarjaa ja olen tykännyt. Saisi olla vain enemmän kokovaihtoehtoja. Suorakaiteen muotoisissa isommissa valmistan esim. laatikkoruokia, jotka pakastan, sulatan ja tarjoilen samasta astiasta.

    • Reply Saikki 7.2.2016 at 10:23

     Meilläkin näitä! Ihan huippuja, itse teen monesti näihin esim. salaatin, jonka voi sitten näpsäkästi aamulla ottaa töihin mukaan, jos sitä on jäänyt edelliseltä päivältä. Eikä hintakaan päätä huimaa.

 • Reply AG 24.1.2016 at 20:33

  http://myhome.bormioliroccocasa.com/myhome/en/home/catalog/frigoverre.html

  Meillä taas vannotaan Frigoverren Basic-sarjaan! Ihan huippuja. Vanhimmat rasiat on jo reilu 5 vuotta vanhoja, eikä uskois! Eli en muuta ko suosittele hyvin lämpimästi! Ainaki Stocka myy.

  • Reply Johanna 28.1.2016 at 10:03

   Kiitos vinkistä! Lasisia nekin!

 • Reply Annukka 24.1.2016 at 20:50

  Ihan parhaita ovat Seraxin valkoiset posliiniset harmaalla silikonikannella. Monta eri kokoa ja saa pestä, kuumentaa ja pakastaa. Hamstrasin niitä Pinon poistomyynnistä joskus, pikagooglauksella ei löytynyt kuin yksi tulos: http://m.cocooning-and-co.com/plat-a-four-carre-en-porcelaine-et-couvercle-silicone-modele-moyen.htm

  • Reply Johanna 28.1.2016 at 10:03

   Damn. Saakohan niitä enää mistään? Posliini kuulostaa kivalta.

 • Reply marjut 27.1.2016 at 00:26

  moi! pakasterasioista ei ole vinkkejä, mutta mulla saattaisi olla yksi tarpeeton keltainen sarviksen munakuppi… jos haluat, voisin kaivaa sen esiin, jos edelleen olet niitä vailla :)

 • Leave a Reply