On jo pitkään pitänyt kysyä teiltä vinkkiä parahimmat lukijat. Probleemani liittyy pakasterasioihin ja niiden puutteeseen huushollissamme. Haussa on jääkaapin, pakastimen, tiskikoneen ja mikron kestäviä ruoansäilytysrasioita, jotka olisivat vielä niin hyvännäköisiä, että tarjoileminen suoraan niistäkään ei tekisi pahaa. Tupperwaret eivät esimerkiksi ylitä ulkonäkökynnystä. Meillä on kasapäin vanhoja muovisia jäätelörasioita, jotka eivät kuitenkaan kestä pakastusta kovinkaan monta kertaa. Inhottavimpia ovat ne vanhat rasiat, joista rasva ei tunnu lähtevän missään pesussa pois. Yök.
Tyylikkään kierrätysrasiakokoelman lisäksi meillä on nämä kaksi kaunista rasiaa, Hackamin Kesä kulho ja Pentikin bambusekoiterasia. Ongelma kummassakin on se, että ne eivät kestä lämmitystä mikrossa. Sen lisäksi Hackmanin kulhoa ei voi laittaa pakastimeen eikä tiskikoneeseen. Kokeilin joskus myös Ikean Ljust-säilytysrasioita, mutta ne alkoivat lohkeilemaan noin vuoden käytön jälkeen. Ja niitäkään ei voinut mikroon laittaa.
Jos olet löytänyt hyvän pakasterasiasarjan, ilmianna se nyt!
16 Comments
Meillä vannotaan Wean Greenin ja Lifefactoryn rasioiden nimeen. Lasisia, kauniita ja pitkäikäisiä. Kestävät niin pakastimen, konepesun kuin mikronkin ja kokoja löytyy useita erilaisia. ?
Tsekkasin nuo! Kiitos! Lifefactoryn tuotteet voisivat toimiakin. Saako niistä nuo muoviosat pois? Wean Greenit olivat hiukan liian ärtsyn värisiä meille. :D
Mä oon niin nihkiö, että en laita mitään muovista kippoa mikroon, en vaikka luvattais että saa. Muovista irtoo kuitenkin kuumennettaessa kamaa ruokaan, ja vaikkei ne määrät mitään merkittäviä olekaan, niin oon mieluummin ilman. Pakastan kaiken jäänalleissa, kun ne on pinottavia ja samat kannet käy kaikkiin kokoihin. Kippaan sitten sulatusta varten johonkin keraamiseen kippoon.
Miksi kerroin tämän, vaikkei tätä kysytty.
Haha! Kaikki kommentit on tervetulleita. :) En ole sitä paitsi ajatellutkaan, että muovista irtoaa kuumennettaessa aineita ruokaan. Siinä hyvä syy myös suosia lasisia kippoja.
Täältä tulee propseja just noille kaupan voirasioille sun muille – on vaan niin kiva kun ”roskan” saa hyötykäyttöön. Useasti sulatan rasiakimpaleet vesihauteessa: isoon kulhoon, tai lavuaariin, kuumaa vettä ja rasia sinne (varulta muovipussin sisällä) lillumaan.
Parhaat pakasterasiat on keraamiset, muovikannelliset Arabian Airit – ne Harri Koskisen suunnittelemat – ja onnellinen on hän jolta niitä kaapistaan löytyy. Kuten mä. :)
En oo koskaan nähnytkään noita Aireja! Niitä ei oo vissiin myyty enää moneen vuoteen?
Itse olen katsellut ikean Förtrolig- astioita sillä silmällä seuraavaa Ikea-reissua varten. Kokemusta ei ole, mutta netin perusteella vaikuttaa hyviltä.
Nekin ovat lasia! Onko kellään kokemuksia niistä?
Minulla on Förtrolig-sarjaa ja olen tykännyt. Saisi olla vain enemmän kokovaihtoehtoja. Suorakaiteen muotoisissa isommissa valmistan esim. laatikkoruokia, jotka pakastan, sulatan ja tarjoilen samasta astiasta.
Meilläkin näitä! Ihan huippuja, itse teen monesti näihin esim. salaatin, jonka voi sitten näpsäkästi aamulla ottaa töihin mukaan, jos sitä on jäänyt edelliseltä päivältä. Eikä hintakaan päätä huimaa.
http://myhome.bormioliroccocasa.com/myhome/en/home/catalog/frigoverre.html
Meillä taas vannotaan Frigoverren Basic-sarjaan! Ihan huippuja. Vanhimmat rasiat on jo reilu 5 vuotta vanhoja, eikä uskois! Eli en muuta ko suosittele hyvin lämpimästi! Ainaki Stocka myy.
Kiitos vinkistä! Lasisia nekin!
Ihan parhaita ovat Seraxin valkoiset posliiniset harmaalla silikonikannella. Monta eri kokoa ja saa pestä, kuumentaa ja pakastaa. Hamstrasin niitä Pinon poistomyynnistä joskus, pikagooglauksella ei löytynyt kuin yksi tulos: http://m.cocooning-and-co.com/plat-a-four-carre-en-porcelaine-et-couvercle-silicone-modele-moyen.htm
Damn. Saakohan niitä enää mistään? Posliini kuulostaa kivalta.
moi! pakasterasioista ei ole vinkkejä, mutta mulla saattaisi olla yksi tarpeeton keltainen sarviksen munakuppi… jos haluat, voisin kaivaa sen esiin, jos edelleen olet niitä vailla :)
Joo! Laitan mailia. :)