Sisustus

MUM’s

19.4.2015

P4190335b

Tällä viikolla ilmestyneessä toukokuun Divaanissa on inspiroiva juttu MUM’sin äidistä Outi Purosta. Niille, jotka eivät tiedä, MUM’s valmistaa siis eettistä designia. Tuotteet suunnitellaan Suomessa ja valmistetaan käsityönä pääosin kierrätysmateriaaleista Afrikassa. Tuotteet on hinnoiteltu siten, että tekijät pystyvät elättämään niillä perheensä. Hienosti saatu yhdistettyä suomalainen design ja afrikkalainen käsityötaito. Hyvin kiteytetty: ”yritykseni ei ole hyväntekeväisyyttä vaan eettistä liiketoimintaa.” Henkilökohtaisesti tuen mielummin tällaista yritystä kuin tiputan keräyslippaaseen rahaa.

P4190337b

MUM’s Loves Africa -malliston matto (alla) on syntynyt rakkaudenosoituksena afrikkalaisille kuvioiduille savitaloille. Tykkään erityisesti matosta poltetun oranssin värisenä. Se on mustavalkoista versiota säyseämpi ja tuo mieleen Afrikan oranssin maaperän.

Mumsoriginal_-soft-green-on-natural-white_170x240cm_Photo-Jukka-Aro_MUMs

MUMs-cushions-handmade-size-view RAUHA-I_carpet_by_Maija_Louekari_kitchen

Outi Puro on halunnut luoda tuotteita myös suunnittelijayhteistöin. Ylläolevan kuvan Rauha-maton suunnittelija on Maija Louekari. Tuon maton väreissä näen taas Lapin, vaikken ihan osaa selittää miksi.

Divaanin jutussa (hieman lauseita yhdistäen) Outi sanoo: ”Minulla on kova halu näyttää että eettinen liiketoiminta on mahdollista. Samalla toivon, että Mum’s ja muut pienet yritykset voivat toimia esimerkkinä. Jollekin isolle toimijalle voi tulla mieleen, että hups, nyt nolottaa.” Tähän iso peukku!

Positiivisia ajatuksia vaali-iltaanne! :)

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply tea 19.4.2015 at 21:16

  mumsin tuotteet ovat vaan järkyttävän kalliita

  • Reply Johanna 21.4.2015 at 08:25

   Loppujen lopuksi epäeettinen tuotanto on tainnut vääristää meidän käsityksen siitä, mitä esim. käsintehdyn maton tulee maksaa.

 • Reply katja 19.4.2015 at 21:42

  Mum’s ei ollut ennestään tuttu, mutta kyllä tykkään! Tuossa ekassa matossa on etenkin jotain todella kivaa. Täältä myös peukku tällaiselle liiketoiminnalle, näitä lisää.

  • Reply Johanna 20.4.2015 at 09:13

   Ah! Luulin, että kaikki ovat kuulleet MUM’sista. Hienoa, jos muutkin tutustuvat tätä kautta. :)

  Leave a Reply