Sisustus

Pyöreän pöydän himo

19.1.2016

Pyöreä ruokapöytä se on ollut mielessäni jo pitkän tovin. En oikeen tiedä, mistä päähänpinttymä on tullut. Ajattelen, että jos seuraavan asunnon keittiöön sattuisikin sopimaan paremmin pyöreä kuin nelikulmainen pöytä niin sitten sellaisen voisi hankkiakin. Meidän neliskulmaisessa Ikean Ekensberg-tammipöydässä ei toki ole mitään vikaa, eli ilman pätevää syytä siitä ei kai sovi luopua. Ja Joonaksen pää pitäisi saada käännettyä sitten myös. Hänen mielestään pyöreissä pöydissä on jotain epäilyttävää.

Pyoreat_poydat

Pyöreiden pöytien valikoima on nyt ilahduttavan suuri. Paljon on tammea, josta pidän kovasti. Kollaasin pöydistä arvokkain on Koivusipilän Lyhty-pöytä. En voinut olla liittämättä sitä kollaasiin, sillä se on mielestäni ihan tajuttoman upea. Kyselin Koivusipilältä pöydästä tarkemmin ja sain tietää, että sitä ei valitettavasti valmisteta mittatilaustyönä kuten muita Koivusipilän pöytiä. Lyhty-pöytiä on tehty vain kaksi kappaletta, joista toinen on vielä myymättä. Sen saa omakseen 2800 eurolla. Jos Lyhty-pöytää ei lasketa, niin näistä suosikkini taitaa olla tuo ihan ensimmäinen Hayn pöytä. Mietin vain, onko kolmijalkainen pöytä kiikkerä. Mietin myös, kuinka huokoinen materiaali tuo pöydänkannen linoleum on. Muiden puupöytien pintamateriaali onkin mdf-levyä.

Pöydät vasemmalta oikealle ylhäältä lukien:
Hayn CPH20, Finnish Design Shop (lakattu tammi, tammivaneri, linoleum)
Lyhty, Koivusipilä (saarni)
Aino, Isku (koivu, mdf-levy)
April, Asko (massiivitammi, mdf-levy)
Departmentin Ray, Room21 (massiivitammi, mdf-levy)
Massproductionsin sammalenvihreä Tio, Finnish Design Shop (galvanoitu teräs, metalli)

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Karin // tunne tilat 19.1.2016 at 08:57

  Vielä muutama vuosi sitten pyöreitä pöytiä sai hakemalla hakea! Meillä on nyt pyöreä pöytä ja pois en vaihtaisi. Tunnelma on jotenkin niin eri, kun kaikki näkevät toisensa koko ajan :)

  Linoleum ei ole mitenkään erityisen huokoista. Sitähän käytetään lattiamateriaalina kuitenkin paljon kovan kulutuksen julkitiloissakin. Ja pintana lino on myös lämpimämmän tuntuinen ja huomattavasti akustisempi kuin mdf eli ei astiat kilahtele… Ikivanhoja Artekin linopintaisia pöytiäkin näkee edelleen :)

  • Reply Johanna 19.1.2016 at 10:25

   Se teidän keittiönpöytä on ihana! Pyöreä pöytä varsinkin sellaisena reilunkokoisena on kyllä jotenkin aika luksus. Linoleumista vain jossain oli varoituksia, että se saattaa olla pöydällä huokoinen, mutta eiköhän niitä ole monenlaisia versioita myös.

 • Reply Marie 19.1.2016 at 13:10

  Minäkin olen haaveillut jo pitkään ja miettinyt, että pyöreä pöytä keittiössä voisi olla tosi kiva, mutta haluaisin nimenomaa sellaisen vanhan ja hieman ”kulahtaneen” pöydän. Se voisi olla ehkä valkoinen ja tuolit saisivat olla jotkut hyvin simppelit ja kevyet. Hhmm.

  • Reply Johanna 20.1.2016 at 09:34

   Toiveesi kuulostaa siltä, että Tori.fi tai Huutonet vois hyvin toteuttaa sen! :)

 • Reply // visuaalisestivaativa // 20.1.2016 at 08:38

  Mua nauratti jotenkin ihan hirveästi tuo, että pyöreissä pöydissä on jotain epäilyttävää. :D

  Meillähän siis pyöreä pöytä sai väistyä vähän samantyyppisistä syistä myös ja nyt ollaan onnellisesti neliskanttisen ääressä sitten. Eipähän ole ainakaan epäilyttävä. ;)

  • Reply Johanna 20.1.2016 at 09:33

   Joo en tiedä mikä pyöreässä muodossa miehiä epäilyttää. Sitä luulis, et se just ois miellyttävä! ;)

 • Reply Varpu 21.1.2016 at 19:18

  Voisiko se epäilyttävyys tulla siitä että pyöreässä pöydässä jokainen on niin hyvin esillä. Ei pääse kuiskuttelemaan vieruskaverille.

  • Reply Johanna 21.1.2016 at 19:20

   Paljon mahdollista! Teilläkin on muuten tosiaan pyöreä pöytä. :)

  Leave a Reply