Sisustus

Sisustaja etsii Bluetooth-kaiutinta!

12.1.2014

Miten kaikki aina pöhisevät samoista härpäkkeistä samaan aikaan? Markkinamiesten salajuoniahan nämä Bluetooth-kaiuttimetkin varmaan ovat. Olen itsekin saanut päähäni, että sellainen tarvittaisiin nyt. Luin juuri Varpusen blogista Bluetooth-kaiuttimesta ja sen jälkeen intouduin tekemään omista kaiutinpohdinnoistani postauksen. Tämä taitaa olla kaikkien aikojen ensimmäinen laitepostaus tässä blogissa muuten! Jestas.

Markkinoiden salajuonia tai ei, totuus on, että olen jo muutaman vuoden ajan kaivannut kotiimme tarpeisiimme sopivaa musiikinkuunteluvälinettä. Vaikka meillä ei soi musiikki päivittäin, kaipaamme musiikkia erityisesti silloin, kun on vieraita kylässä. Taustamusiikkia ja maltillista bilemusiikkia siis. Täysillä meillä luukutetaan erittäin harvoin, jos koskaan, ja silloin siis tietokoneen huonoista kaiuttimista tai läppäristä… Makuuhuoneen iMacin äänentoisto on kelvollinen työnteon taustaääneksi, mutta ei kantaudu olohuoneeseen asti.

Sisustajanörtin tarkka silmä karsii jo lähtöviivalla aika monet kaiuttimet pois. Toinen vaihtoehtojen karsija on hintakatto, joka meillä on 200–300 e. Koska tämän verran olemme kuitenkin valmiita maksamaan, pitäisi äänenlaadun olla kelvollista tasoa. Bluetooth-kaiutinta etsitään, jotta sitä voisi käyttää monella eri laitteella langattomasti. Piuhojen määrä saa nyt riittää.

Alla on vaihtoehtoja, joita olemme katselleet. Bosen SoundLink Mini -kaiuttimesta lähtee mielettömän hyvä ääni sen pikkuriikkiseen kokoon nähden (18 cm leveä). Muotoilu on ok, mutta ei yhtä tyylikäs kuin esim. tuo Marshallin Stanmore, jossa on selvää vintage-fiilistä. Äkkäsin kaiuttimen Daniella Witten blogista. Kuten näkyy, kaiutin voi olla jopa sisustuksen koristus! Sonyn SRX-BTX300W (alin) olisi helppo kantaa mukana, mutta sitä ominaisuutta emme ehkä kaiuttimessa tarvitse. Neljäs kuvan laitteista on Audio Pro Addon T8 aktiivikaiutinpari. Tätä meille on eräs tietävä taho kovasti suositellut. Kaiuttimien muotoilu on kelvollinen, valkoiset laatikot sulautuisivat huomaamattomasti olohuoneeseen…

Vinkkejä kaivataan kuitenkin vielä! Onko teillä kokemuksia näistä tai jostain muista hyvistä Bluetooth-kaiuttimista?

bluetooth-kaiuttimet

You Might Also Like

22 Comments

 • Reply A 12.1.2014 at 09:28

  Meillä on 29e maksava pieni valkoinen stöpseli Clasohlsonilta jonka ansiosta ihan vanha perustivoliradio tulee bluetoothkaiutin. Toimii moitteettomasti. Muuten Prisman verkkokaupassa ollut hyviä tarjouksia!

  • Reply Johanna 12.1.2014 at 14:22

   Eikö ole yhtään koppimainen soundi?

 • Reply Mikkis 12.1.2014 at 10:50

  Kannattaa testata myös Tivoli Audio radioiden blu-tooth-malleja. Itse käytän radiona ja silloin tällöin blutooth kaiuttimena Model One blu-toothia ja minulle äänen laatu on ollut oikein riittävä. (Katso verkosta esim: http://www.tivoliaudio.fi, http://www.soundandcinema.fi)

  • Reply Johanna 12.1.2014 at 14:23

   Tivoli Audiostahan kaikki puhuvat eikä sen tyylikkyydestäkään ole huonoa sanaa sanottavana. Kiitos vinkistä!

 • Reply Ava A 12.1.2014 at 12:45

  Tämä tuli hyvään saumaan. Olen jo tovin etsinyt silmää miellyttäviä, toimivia ja kohtuullisen hintaisia bluetooth kaiuttimia. Mietinnässä on ollut esim. Audio Pro ja Tivoli Audio, mutta tuo Marshallin Stanmore näyttää myös hyvälle (vaikka sen hinta on kyllä tuon linkin mukaan 400€, mistä olet löytänyt sen tuohon n.290€ hintaan?). Audio Prota on ollut aina välillä tarjouksessa Stockmannilla. Ongelmani on, etten haluaisi kaksia kaiuttimia, mutta vanhoissa stereoissani (jotka haluaisin myös säilyttää) ei ole bluetoothia ja noissa bluetooth kaiuttimissa on usein huonot liitännät. Lisää vaihtoehtoja: Yamaha TSX-B232 -CD/Bluetooth-musiikkijärjestelmä valkoisena, Geneva Sound System Model Bluetooth S valkoisena & Elipson & Habitat Timber-kaiutin valkoisena. Kiinnostava vaitoehto on myös Sonos musiikkijärjestelmä Bridge -yksiköllä. Olisi tosi kiva kuulla jos jollain on kokemuksia näiden äänenlaadusta tai bluetooth yhteyksien toimivuudesta!

 • Reply jenppu 12.1.2014 at 14:26

  http://cdon.fi/kodin_elektroniikka/philips/philips-bluetooth-speaker-sbt550whi-12-p22070695?mobile=true olen itse miettinyt tätä, kun törmäsin ensimmäisen kerran. Ainakin kodin1 myy. Mietin vain, onko hyvä äänentoisto (pitäisi saada testattua) ja voisiko näitä ostaa kaksi ja käyttää molempia yhtäaikaa. Ulkonäkö on mielestäni nappi, ja tuossa kuvassa edessä näkyvä osa ei näytä noin harmaalta vaan on oikesti täysin valkoinen. Tätä löytyy myös pienempänä (n.15cm leveys)..

  • Reply Johanna 12.1.2014 at 14:36

   Tuokin on tainnut tulla eteen, mutta taisi sitten karsiutua edullisen hinnan vuoksi, hassua kyllä. Oikein passeli ulkonäkö vaikka onkin aika hitec!

 • Reply // visuaalisestivaativa // 12.1.2014 at 15:45

  Mulla on tuo Sony ja täytyy myöntää, että olen ollut varsin tyytyväinen. :) Äänenlaatu on käypä, kapistus kaunis ja toimii kuin unelma.

  • Reply Johanna 12.1.2014 at 17:28

   Hei kiitos kommentista! Hyvä tietää että tuo on moitteeton!

 • Reply Ava A 12.1.2014 at 17:47

  On kyllä melkoinen hintaero, hyvä vinkki tuo Best Buy! Minun ehdokkaani löytyvät helposti ainakin Stockmannin sivuilta (en viitsinyt jokaista erikseen linkata) https://stockmann.com/sub/fi/Elektroniikka-TV-VIDEO-JA-AUDIO-Kotiteatterit-ja-stereosarjat/11490/11465/11466 Tuosta Genevasta olen lukenut aika hyviä arvioita.

 • Reply enne 13.1.2014 at 13:32

  Näistä valinnoista valitsisin nuo Audio Pron kaiuttimet pelkän soinnin perusteella. Kokoonsa nähden erittäin ”tuhti” saundi… tai sitten satanen lisää ja saisi Audio Pron pikkusen isommat aktiivikajarit (six)

  Myös Scandynan mallistot pitää sisällä muutamankin sisustukseenkin sopivan bluetooth mallin ja tosiostajalle löytyi netistä varsin hyvä tarjouskin bluetooth aktiivikaiuttimista

  http://www.hifistudio.fi/fi/tuotteet/kaiuttimet/aktiivikaiuttimet/podspeakers-micropod-bluetooth-aktiivikaiutin-valkoinen-demopari-turku/222223216496846

  • Reply Johanna 13.1.2014 at 14:21

   Noihin Audio Pron kaiuttimiin olemme mekin kallistumassa. Niistä on tällä hetkellä myös 10 % alennus Markantalossa.

 • Reply Lassi Laitinen 13.1.2014 at 20:38

  Hei Johanna,

  Komppaan enneä. AudioProt ovat tuossa hintaluokassa pätevät. Lisäksi saat paremman stereofiiliksen kun ääni tulee yhden laitteen sijaan kahdesta erillisestä kaiuttimesta. Vasen kuuluu vasemmalta, oikea oikealta jne.

  Meillä on kotona keittiöradiona esibluetoothillisen aikakauden Model One ja ollaan oltu siihen kyllä erittäin tyytyväisiä.

  Tuollaisiin A:n ehdottamiin parin kympin bluetooth-palikoihin suhtautuisin minäkin skeptisesti. Kokeilimme kesällä Logitechin Bluetooth-adapteria ja ääni oli ihan kuin kellaribändin reenikämpän oven takana olisi ollut kuuntelemassa. Toisaalta tuollaiset voivat tehdä kaikesta garagea, jos lo-fi estetiikka kiinnostaa. U2 voisi alkaa taas kuulostaa hyvältä jne ;)

  -Lassi

  • Reply Johanna 13.1.2014 at 21:55

   Hehheh! :) Kiitos ostopäätöksen vahvistamisesta Lassi! Tuo Uploud Audio on myös aivan mahtavaa suunnittelua. Onnittelut siitä! :)

   • Reply Lassi Laitinen 14.1.2014 at 18:25

    Kiitos Johanna kauniista sanoistasi! Meidän Tuukka on tehnyt huikeeta duunia sen kanssa.

 • Reply Subbari kaveriksi 18.4.2014 at 19:22

  Hommaa sitten ihmeessä niille Addon t8 kajareilel kaveriksi se audio pron pienin subwoofer. Motonetissä alle 200 € ja muuttaa äänimaailman aivan huikean paljon erilaiseksi. Näin tein itse, enkä kadu!

 • Reply Jjensku 26.9.2014 at 09:17

  Hei, päädyittekö Audio Pro T8:n?! Jos päädyitte, niin oletteko olleet tyytyväsiä hankintaan?! Ja hommasitteko tuota subwooferia viimeisen kommentoijan vinkistä? Tilasin samat kaiuttimet ja nyt uumoilen subbarin kanssa. Jos pystyt vastaamaan pian mielipiteitäsi, niin ois mahtavuutta!! :) Kiitos!

  • Reply Johanna 30.9.2014 at 19:10

   Yritän muistaa vastata tähän pian Jjensku!

  • Reply Johanna 1.10.2014 at 17:49

   Päädyimme hyvinkin, mutta se oli virhe. :/ Bluetooth toimii nimittäin kaiuttimissa todella heikosti. Tietokone täytyy olla lähes kiinni kaiuttimisssa, jotta yhteys pelaa. Samoin kännykästä soitettaessa. Voihan olla että meidän kaiuttimissa on jokin virhe, mutta emme koskaan saaneet aikaiseksi reklamoida ja nyt se on liian myöhäistä. Älytön homma meiltä. Jälkeenpäin olen myös googlaillut että bluetooth on yleensäkin hieman arvaamaton ja koskaan ei tiedä miten hyvin sillä saa yhdistettyä mitkäkin laitteet… Mutta sinä oletkin varmaan testannut kaiuttimesi. Hyvä jos ne toimivat hyvin!

   • Reply Lassi 1.10.2014 at 18:58

    Moros,

    Ikävä lukea, että valitsemassanne Audio Pro T8:ssa on noin surullisen heikko bluukkari. Bluetooth-kuvion voisi ehkä seivata pienellä Harman Kardon BTA-10 -bluukkaripalikalla (59 €), joka tulisi RCA-piuhalla (valkonen+punanen) kaiuttimeen kiinni. Purkkaviritys tämä olisi siinä mielessä, että Audio Prossa piti olla Bluetooth omasta takaa, mutta minkäs teet :(

    Ongelman sillä voisi kuitenkin saada korjattua. Pari asiakasta on kesän jälkeen ottanut tuon Harmanin palikan käyttöön ja ovat kyllä olleet tyytyväisiä. Suostuisikohan joku jälleenmyyjä avoimeen kauppaan ja palautusoikeuteen jos laite ei toimikaan odotetulla tavalla.

    L

  Leave a Reply