Sisustus

Sisustussuunnitelmia uuteen kotiin

29.5.2016

huonekalusuunnitelmaa2016
Kun on innostunut uuden asunnon sisustamisesta, unohtuu helposti, mitä kaikkea kivaa ja käytännöllistä jo omistaa. Ihan tyhjältä pöydältä ei tarvitse aloittaa, vaikka se onkin kiehtova ajatus. Huonekalusuunnitelmaa tehdessäni keräsin kollaasiin niiden haavekalusteiden lisäksi myös juttuja, joita meillä jo on, vaikka kaikki eivät olekaan olleet esillä. Kollasissa on hinnat niissä tuotteissa, joista haaveilen. Ilman hintoja ovat siis kalusteet ja esineet, jotka jo omistamme.

Innoluxin Pasila riippuvalaisin on esimerkki esineestä, joka on ollut tilan puutteen vuoksi piilossa kaapissa jo vuoden päivät. Josko sille uudessa kodissa vihdoin löytyisi paikka. Kekkilän Viherseinä-ruukkupidikkeitä (kollaasissa laverisohvan oikealla puolella) minulla on kolme kappaletta, mutta en ole halunnut ruuvata niitä vuokra-asunnon parvekkeelle, joten niitä ei ole blogissakaan näkynyt. Nyt mietin, toimisivatko ne kivasti uuden asunnon keittiössä! Työhuoneeseen etsin vanhaa, kahden nukuttavaksi levittäytyvää laverisänkyä, mutta toistaiseksi ei ole sopivaa nettikirppareilla tullut vastaan. Kollaasissa on Notten levitettävä divaani, joka sekin on harkinnassa, jos käytettyä ei löydy. Olohuoneeseen etsiskelen niinikään vanhaa (tai uutta) kevyehköä lepotuolia. Nikarin December XL -tuoli on aivan tajuttoman upea, mutta hinta huippaa. Kekkilän taimihylly puolestaan asettunee makuuhuoneeseen yöpöydäksi. Idea on Minnan Time of the Aquarius -blogista aikoinaan bongattu. Julisteita on vaikka millä mitalla kehystettäväksi. Silti haaveilen suuresta valokuvateoksesta olohuoneeseen… Tuo kollaasin juliste (Vee Speers: Bulletproof) on ollut meillä eteisessä. Se voisi sopia osaksi suurempaa taulukollaasia.

Nyt kun katselen kollaasin kokonaisuutta, niin huomaan, että se muistuttaa hengeltään aika paljon suunnitelmaa, joka minulla oli kuusi vuotta sitten tämän vuokra-asunnon sisustuksesta. Ei kai se maku sitten oikeastaan kovinkaan paljon ole vuosien varrella muuttunutkaan. Vaaleaa, ilmavaa, neutraalia, aitoja pintoja.

 

Uuden_kodin_hankinnat

Kultapalmu, esim. Ikea
Pasila riippuvalaisin, Innolux
Vino-peili, Iina Vuorivirta
Sinnerlig-sohvapöytä, Ikea
Notte-divaani, Turun kaluste
Viherseinä-ruukkupidike, Kekkilä
Päiväpeite, Afroart
Juliste, Vee Speers (Fotografiska Museet)
Taimihylly, Kekkilä
Afrikkalainen pyykkikori, Afroart (meidän tosin Karamaloosta)
December XL -lepotuoli, Nikari (esim. FDS)

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Jose 2.6.2016 at 15:50

    Apua mitä kaikkia uutisia multa on mennyt ohi, kun olen pitänyt hieman blogitaukoa… Paljon paljon onnea muutoksiin ja tervetuloa Turkuun! Mekin etsiskeltiin asuntoa Pohjolasta, mutta silloin jokunen vuosi sitten ei ollut tarjolla oikein muuta kuin alle 60 neliön kaksioita kun toiveissa oli kolmio. Jotenkin ihanalta alueelta se vaikuttaa, eikä mekään lopulta kovin kauaksi päädytty. :) Kerro jos joskus kaipaat kahvi- tai muuta seuraa, kaima täällä on huono tutustumaan ihmisiin sattumalta eikä juttuseuraa ole koskaan liikaa. :P

    • Reply Johanna 2.6.2016 at 15:54

      Kiitos Jose! :) Hei ollaan ihmeessä yhteyksissä.

    Leave a Reply