Sisustus

Sisustustrendit 2014

31.12.2013

Uuden vuoden aattoon sopii passelisti katsaus ensi vuoden sisustustrendeihin. Tästä on oikeastaan tullut jo perinne. Sisustustrendiennusteita on ihan kohta joka lehdessä ja saitilla, mutta juuri nyt niitä on vielä vaikea löytää, ainakaan netistä. Ennusteet ovat perinteisesti aika hajanaisia. Kaikki poimivat vähän erilaisia juttuja. Joskus tuntuu, että puhutaanko nyt ollenkaan samasta vuodesta. Noh, alla omat ennusteeni, jotka ovat jälleen yksittäisiä poimintoja, joita on alkanut syksyn mittaan näkymään vähän siellä sun täällä. Teidän päätettäväksenne jää, otatteko ennusteeni tosissanne vai ette! :)

Monen kauhistukseksi ilmassa on viitteitä siitä, että 90-luku on vahvasti tulossa takaisin muotiin. Tämä tarkoittaa peilejä, lasipöytiä, kiillotettua graniittia, kromia ja viininpunaista. 80- ja 90-luvuilla suuressa huudossa olleet Bauhaus-vaikutteiset ”venetsiatuolit” ovat kohta kuumaa kauppatavaraa Huutonetissä. Tällä hetkellähän noita saa vielä aivan pilkkahintaan myyntipalstoilta. Meillä oli 90-luvulla keittiöntuoleina tuollaiset. Muistan sen inhottavan kutinan, joka takareisiin jäi, kun tuoleihin erehtyi istumaan paljain säärin. Rakkautensa tuoleihin on jo tunnustanut mm. Trendenser-blogin Frida. Tuolin esikuva on Bauhaus-suunnittelija Marcel Breuerin Cesca (1928).

Peili ja lasi olivat myös pinnalla 90-luvulla. Ennustan, että lasisia sohvapöytiä tullaan näkemään yhä enemmän. Lasi materiaalina muutenkin on nyt kiinnostava. Monet merkit tuovat lasisia tuotteita markkinoille (lasikupuja, -pulloja ja purnukoita). Tarjonta erilaisista peileistä on jo nyt menneen vuoden aikana räjähdysmäisesti kasvanut. Nyt on esimerkiksi monta nättiä seinäpeiliä ja meikkipeiliä, joita olen jo jonkin aikaa kuolannut (Normann Copenhagenin Flip ja Strek Collectiven Eclipse, joista jälkimmäistä ei varmaankaan vielä saa mistään). Peili- ja lasikuutioita tullaan varmasti myös näkemään. Kollaasissa on Ladies and Gentlemens Studion peilihyllykkö, jonka stailaus on muuten aika kasaria.

Marmorin hurma ei näytä hiipuvan, mutta sen rinnalla alkanee näkyä myös muita luonnonkivimateriaaleja, kuten graniittia eri sävyissään. Aika ysäriä sekin ja tietyllä tavalla luksusta. Luksus-ajatus näkyy myös sametin suosiossa. Jos samettisohva ei ihan houkuta, voi harkita muutamaa samettityynyä, joiden tarjonta on nyt parhaimmillaan pitkään aikaan.

Kukkakuoseja on nyt paljon vaatteissa, mutta koteihinkin ne ovat hivuttautumassa. Toki kukkia nyt on aina, mutta tuntosarveni sanovat, että siitä innostutaan vuonna 2014 yhä enemmän. Oma suosikkini tämän hetken kuoseista on Teija Purasen Marimekolle suunnittelema Oodi. Kukkakuoseihin rakastunut inspiroituu myös Mokkasin-blogin monista kukkatapeteista.

Kuudes ja viimeinen kollaasiin poimittu trendi on materiaalien saumaton yhdistely. Kuvassa on Grosch ja Björn Meierin Ophelikselle suunnittelemat Docks huonekalumoduulit, jotka on tarkoitettu toimistoympäristöön. Moduuleja yhdistelemällä voi koota palaveri-, rentoutumis- ja työskentelyosioista erilaisia yhdistelmiä. Iittalan Leimu-pöytävalaisin on hyvä esimerkki lasin ja betonin upeasta yhdistelmästä. Muita mielenkiintoisia yhdistelmiä: keramiikka ja korkki (esim. Menun Storage Stone), kupari/messinki ja marmori (esim. Menun Chunk-kynttilänjalka) sekä puu ja marmori (esim. Normann Copenhagenin Solid-pöytä).

Jees, siinäpä ne tältä istumalta! Kommentoikaa jos juhlahumultanne ehditte! :)
Riemukasta uutta vuotta!

 

Sisustustrendit 2014

 

 

Kollaasin kuvat:
Peili & lasi: Mirage Hex Corner -peili asetetaan huoneen nurkkaan, jossa se luo optisia illuusioita, Ladies and Gentlemens Studio.
Marmori & kivi: Faux Collection -juliste Playtype & marmorista, graniitista ja synteettisestä kivestä valmistettu sivupöytä, Jonathan Zawada.
Venetsia-tuoli: Desmol-shop (tuoleja Huutonet ja muut palstat pullollaan).
Sametti: Soffa 3031, Svenskt Tenn .
Kukkakedot: Pellavatyynynpäällinen, H&M Home.
Materiaalien liitokset/moduulit: Grosch ja Björn Meierin suunnittelemat Docks huonekalumoduulit, Ophelis.

Here’s some of my interior trend predictions for 2014: mirror & glass (glass tables, mirror cubes…), marble (still going strong) & granite, Bauhaus-chair (very popular in the 90’s), velvet, flower patterns and modul thinking (uniting several materials into one piece). All in all I believe that 90’s is coming back, believe it or not…

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Sarp 31.12.2013 at 18:12

  Tykkään näistä sinun trendi ennusteista.
  En tykkää kuitenkaan yllä olevista juuri mistään.
  Arvaan että mieli muuttuu ensi vuonna ;).

  Kaikkea hyvää tulevaan vuoteesi Johanna.

  • Reply Johanna 2.1.2014 at 17:19

   Kiitos samoin Sarp! Mä alan lämpeämään jo monelle näistä. Venetsiatuolin tuloa olen aavistellut jo pitkään. Vaaleakehyksisenä se on aika nätti…

 • Reply JohannaL 31.12.2013 at 19:18

  Ihanaa uutta vuotta sinullekin ♥

 • Reply niina 1.1.2014 at 18:47

  Oodi on täydellinen!

 • Reply Johanna 2.1.2014 at 17:19

  Se on jotenkin paljon ryhdikkäämpi kuin monet muut kukkakuosit!

 • Leave a Reply