Sisustus

Vanhojen sisustuslehtien helmiä

10.3.2016

P3108178b

Inspiroiduin Tunne tilat -blogin kasarisisustuslehtiä käsittelevästä postauksesta niin, että jäin taas selailemaan pitkäksi aikaa omia sisustuslehtipinojani. Niitä on kertynyt. Aina puolen vuoden välein yritän kuitenkin käydä pinoja läpi ja heittää pois kaikki viisi vuotta vanhemmat lehdet lukuunottamatta niitä yksilöitä, joita ei vain voi pois heittää. On useitakin numeroita, joihin palaan aina uudestaan. Tiettyjen juttujen tenho on sammumaton. Kokosin tähän muutamia sellaisia.

Kuvat yllä ja alla ovat edesmenneen Divaani-lehden numerosta 05/2012. Uuden talon vanha sielu -jutun malmölaiskoti ei menetä silmissäni charmiaan. Erityisen ihanalta näyttää tuo parveke. Luulen että sain juuri tästä jutusta kipinän hankkia viime kesän parvekkeelle juuttimaton. Koripunokset ovat edelleen in, vaikka niitä on näkynyt jo ties kuinka monta kokonaista vuotta. Alla saman kodin keittiö. Edelleen trendikäs!

P3108176b

Alla olevan kuvan korkkiseinä on aivan mieletön. Tuollainen sopisi työhuoneeseen niin hienosti. Vastaavanlainen oli muuten toteutettu Bo LKV:n Helsingin toimistoonkin. Kyseinen lehtijuttu kertoo 60-luvun lopun ruotsalaisesta rivitaloasunnosta (Elle Decoration 03/2015). ”Vi tänkte Santa Monica typ 1968.” Viime kesänä minut valtasi jonkinlainen 60-lukukuume, jonka yhtenä innoittajana oli tämä juttu. Todisteena siitä esim. postaukseni 60-luvun talossa.

P3108175b

Ja sitten tähän Plaza Interiörin (05/2015) siniseen unelmaan. Ah! Etsin kyseistä juttua kuumeisesti Vuoden 2016 trendivärit -postausta varten, mutta lehti oli piiloutunut sohvan alle, josta sen löysin vasta viime viikolla. Kyllähän meillä sohvankin alta imuroidaan, ainakin välillä… Kyseinen juttu sai minut taas rakastumaan vaaleansiniseen, josta en ole moneen vuoteen niin paljon perustanut. Jäänsininen luo aivan uskomattoman uneliaan ja ihanan tunnelman Tukholman Telefonplanilla sijaitsevan asunnon makuuhuoneeseen. Eikä tuossa kaakeloidussa keittiötilassakaan mitään varsinaista vikaa ole…

P3108172bP3108171b

Hannas room -blogin Hanna Wessmanin koti on lattiasta kattoon täyttä ruotsalaista täydellisyyttä. Kaikki Wessamanin kotia esittelevän jutun (Plaza Interiör 9/2013) kuvat ovat ihania, mutta valitsin tähän kuvan ruokailutilasta. Vitivalkoisen maadoittavat iloisen värinen räsymatto ja kauniit vanhat tuolit. Pöytä on ruotsalainen klassikko, Bruno Mathssonin suunnittelema Superellips. Wessmanin tyylissä ihastuttavat keveys ja naisellisuus, joita en oikein itse osaa sisustuksessa saavuttaa. Olen kai liian suomalainen.

Suomalaisen ja ruotsalaisen sisustusmaun vertailu on muuten jostain syystä ollut minusta aina kauhean kiinnostavaa. Pohdin makujemme eroa usein ruotsalaisia sisustuslehtiä lukiessani. On siitä syntynyt yksi blogijuttukin. Lue vaikka juttu Smak=Maku vuodelta 2011.

P3108174b

Viimeinen suosikkijuttuni löytyy lähes neljän vuoden takaisesta Dekosta (6/2012). Tämä Helsingin Alppilassa sijaitseva koti on Wessmanin kotiin verrattuna selvästi suomalaisempi: karumpi, arkisempi ja rohkeampi. Kodissa vetoavat raikkaus ja kirkkaat värit. Aika lailla sellainen väripaletti, josta vuodesta toiseen tunnun vain tykkäävän. Punainen on kiva väri, kunhan sitä ei ole liikaa ja sen ympärillä on valkoista ja puuta. Siksi kai meidänkin keittiön punaiset tuolit ovat edelleen mieluisat.

P3108179b

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Karin // Tunne tilat 10.3.2016 at 20:18

  Oijoi, viimeinen koti iskee muuten muhun ihan täysillä. Omat vanhat sisustuslehdet herättävät oikeastaan ihmeenkin vahvoja tunteita. Kuvia katsellessa muistaa minkälaisista asioista milloinkin on haaveillut, mikä on tuntunut tärkeältä jne.

  Mä taidan tosiaan olla sisustuslehtihullu, sillä en tiedä muita, jotka olisivat tallettaneet sisustuslehdet lasten syntymien ajalta. Mies laittoi syntymäpäivien sanomalehdet talteen, minä sen ajan sisustuslehdet =D

  Jos tytöt yhtään tulevat äitiinsä, enemmän iloa heille niistä sisustuslehdistä tulee olemaan =D

  • Reply Johanna 10.3.2016 at 20:27

   Näinpä! Kun kerran kolahtaa niin sen muistaa. Hauska idea tuo lehtien säilyttäminen lasten syntymäpäiviltä.

  • Reply Jennie 10.3.2016 at 22:11

   Viimeisen lehden koti taitaa olla Riikan blogin Riikan perheen aiempi koti :) kaunis koti!

 • Reply tiinakaisa 11.3.2016 at 13:46

  Ihania koteja ja kuvia kaikki! Minäkin käyn tasaisin väliajoin sisustuslehtipinkkoja läpi selaten: osa saa lähteä kiertoon, osa pitää säilyttää vuodesta toiseen :)

 • Leave a Reply