Turku Vehreät vihreät

Äitin villi puutarha

12.6.2012

 

Vietin pidennetyn viikonlopun Turussa. Eilen oli aikaa käyskennellä ja räpsiä kuvia äitin puutarhasta. Tykkään kovasti siitä, että isolta pihalta löytyy sekä hoidettua että villiä tilaa. Luonnonvaraisena kasvaa ainakin tervakukkia, kieloja, valko- ja sinivuokkoja, lemmikkejä ja mustikkaa. Koivujen, mäntyjen, katajien ja pihlajien lisäksi on tammia. Ne on aina olleet lempparipuitani. Muistelin, että annoimme kaikille tammille lapsuudessa nimet. Etupihan tammet keinun vierellä olivat ainakin Juliet ja Jones. Tammiin oli aika vaikea kiivetä, mutta sitäkin yritettiin köysitikkailla sun muilla vehkeillä. Tammet ovat siitä hienoja, että ne luovat pihalle korkeutta ja katon, jonka välistä valo siivilöityy. Pihaan kuuluu myös pieni kaistale metsikköä. Sen halkoo postipolku, jonka varrelle äiti on taivuttanut ja sitonut pihlajasta portin.

 

+ Muistatteko tämän planteerauspöydän, joka pihalle viime vuonna rakennettiin? Nyt sen eteen on upotettu tiilistä seisoma-alusta. Täytyy seuraavaksi kuvata sekin!

Pictures from my parents’ garden. I’ve always loved the big great oaks! As a child we used to give them names. It’s great to have a wild space in the garden as well. Not everything has to be taken care of. 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply