Turku

Kävele naiselle ammatti!

11.9.2015

Copyright-Ville-Kivimaki-Kirkon-Ulkomaanapu

Istun bussissa matkalla kohti Turkua. Repun pohjimmaisena ovat lenkkikenkäni, jotka odottavat malttamattomina sunnuntain kävelyrupeamaa. Yllytin äitinikin mukaan Naisten Pankin Kävele naiselle ammatti -tapahtumaan, jonka tarkoitus on levittää Naisten Pankin ilosanomaa ja kartuttaa rahastoa. Osallistun tapahtumaan nyt ensi kertaa. Jee!

Meillä suomalaisilla naisilla on maailman parhaimmat mahdollisuudet kouluttautua mihin ammattiin hyvänsä. Minäkin olen saanut opiskella kaksi pitkää tutkintoa. Aivan liian harvoin tulee ajatelleeksi, kuinka etuoikeutettuja olemme. Kehitysmaissa tilanne on aivan toinen. Koulutus on unelma, josta moni haaveilee koko elämänsä. Kehitysmaissa naisen itsenäisellä toimeentulolla on myös yhteiskunnallinen merkitys. Naisen auttaminen auttaa koko yhteisöä. Kun naisella on toimeentulo, hänellä on myös itsenäinen asema. Kun äidillä on työpaikka, hänen lapsensa voivat käydä koulua. Positiiviset kerrannaisvaikutukset kantavat pitkälle.

Naisten Pankki on 2007 perustettu vapaaehtoisten verkosto, joka tukee kehitysmaiden naisten yrittäjyyttä ja omaehtoista toimeentuloa. Autettujen naisten määrä on jo yli 16 000 ja välillisesti autettujen määrä 60 000. Se on valtava määrä, mutta työsarkaa riittää. Käytännössä lahjoitetut rahat menevät esimerkiksi pienlainoihin, ammattikoulutukseen ja hankkeisiin, jotka edistävät naisten yrittäjyyttä ja oikeuksia kehitysmaissa.

Kävele Naiselle Ammatti -tapahtumaan voi osallistua ainakin 20:ssä Suomen kaupungissa. Me käppäilemme Turussa sunnuntaina. Törmätään vaikka siellä!

Kuva: Ville Kivimäki / Kirkon ulkomaanapu
Postaus on toteutettu hyväntekeväisyysyhteistyössä Naisten Pankin kanssa. Kirjoittamisesta on sovittu, mutta siitä ei ole maksettu rahallista korvausta.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply