Turku

Murhamysteeri-illallinen

17.11.2016

pb110544b

Viime perjantai-iltana olin jännityksissä. Kahdesta syystä. Ensinnäkin, olin jättänyt vaavin ensimmäistä kertaa isänsä nukutettavaksi. Ja toiseksi, osallistuin Diener murhamysteeri-illallisen kutsuvierasensi-iltaan, jonne olin saanut kutsun blogin kautta. Tapahtuma järjestettiin Turussa, Aboa Vetus & Ars Novan ravintolassa (nyt M Kitchen & Café), jonka M Bakery on ottanut haltuunsa.

pb110540b

Jaa mikä murhamysteeridinner? Noh, ilta yhdisti siis näytelmän ja illallisen. Seurasimme nyrkkeilymatsista kertovaa näytelmää, jossa tapahtui murha. Tämän jälkeen pöytäkunnat saivat minuutin aikaa haastatella kutakin epäiltyä selvittääkseen murhaajan, murha-aseen ja alibin. Lopuksi kuultiin tunnustukset ja murhaaja selvisi. Oikein arvanneet saivat sitten kilistellä onnistumiselleen.

pb110549bpb110548b

Väliajoilla nautittiin M Kitchen & Cafén valmistamat kokin tervehdys, alkupala, pääruoka ja jälkiruoka. En tuntenut entuudestaan pöytäseurueestani ketään, mutta eipä se mitään haitannut. Oman hauskuutensa iltaan olisi tietty tuonut, jos samassa pöydässä olisi istunut ikioma kaveriporukka. Mietinkin, että murhamysteeridinner olisi hieno, vähän arvokkaampi joululahja tai häälahja ystäville. Tai sitten puolisolle. Hyvin luontuisi kahdestaankin mysteerin ratkominen.

pb110559b pb110555b

Taidan olla vähän surkea salapoliisi. En tajunnut seurata näytelmää ihan niin tarkasti kuin mysteerin ratkaiseminen olisi vaatinut. Sitä paitsi olen aina ulalla salapoliisisarjojen juonenkiemuroistakin. Viereiset pöytäryhmät näyttivät kuitenkin olevan ihan liekeissä ja useat murhamysteerin ratkaisivatkin. Hauska ilta joka tapauksessa. Tuntui siltä, että myöhäisiltaa kohti sekä yleisö että näyttelijät lämpenivät ja tunnelma vapautui täyteen mittaansa.

Ja pakko sanoa, että M Kitchen & Cafén ruoka oli kyllä todella hyvää. Hyvä juttu, että juuri MBakery on ottanut hoitaakseen Aboa Vetus & Ars Novan kahvilan. Toivon, että he palauttaisivat kesän Ydintalvipuutarha-tapahtumankin.

Ja miten kävi vauvelin nukahtamisen? Hän nukkui sikeästi kun tulin kotiin puoli kahdeltatoista ja heräsi ensimmiäsen kerran vasta kolmen maissa. Jihuu!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply