Turku

Ruissalon Villa Saaro

22.8.2012

 

Saaronnimessä piipahdettiin myös Villa Saarossa, jonne on hiekkarannalta pari sataa metriä. Villa Saarossa on kahvilaravintola ja hostellityyppistä majoitusta. Oletteko käyneet siellä?  Minua alkoi suututtaa, miten karseaan kuntoon 1800-luvulta peräisin oleva kartano on päästetty. (Jos samainen villa olisi Ruotsissa, talo olisi kauttaaltaan ihanasti sisustettu ja viimeisen päälle kunnostettu. Tunnelmakin olisi varmasti aivan härlig.) Vaikkei varoja kartanon peruskorjauksen olisikaan, laittaisin minä ainakin tuon ihanan kahvilan sisustuksen rakennusajankohtaa kunnioittavaksi. Muovikukat ja muovipöydät mäkeen ja tilalle lisää wieniläistuoleja ja kauniita vaaleita tekstiileitä. Verannan tunnelma oli kaikesta huolimatta mahtavan nostalginen! Isossa salissa oli myös komea viininpunainen entisöity alkuperäinen tulisija. Villa Saaron voi vuokrata myös juhlatilaksi. Miettikää, miten ihana paikka pitää häät!

 

Villa Saaro is a cafe and hostel in Saaronniemi, Ruissalo. An absolutely charming 19th century villa that’s unfortunately in pretty bad shape. With a little touch (or major renovation) this could be turned into a diamond!

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply retromoderni 22.8.2012 at 10:09

  Kävin viimeviikolla. Samaa kattelin. Miksi ei pidetä parempaa huolta vanhoista rakennuksista!

 • Reply sannabanana 22.8.2012 at 10:36

  Vau, mikä helmi. Olet oikeassa kyllä tuon sisustuksen ja rempan suhteen, ja siinä kuinka paljon enemmän lahden takana arvostetaan perinnerakennuksia. Hyvällä maulla ja pienellä panoksella tuostakin saataisiin arvokasta, viihtyisää ja kaunista.

  • Reply Johanna 23.8.2012 at 12:25

   Totta! Harmi myös, että Villa Saaron majoitus on hostellityyppistä eikä fiinimpää. Aiemmin kesällä tuolla parvekkeella satuin näkemään jonkun festarivieraan näköisen heilumassa kaljatölkki kädessään. Ei kaljatölkissä tai paidattomuudessa sinänsä mitään vikaa, mutta pistää miettimään millaiseen kuntoon tuo vielä pääsekään…

 • Reply Maarit 20.9.2012 at 12:00

  Itse olen koko ikäni asunut Ruissalon saarella eli hyvin lähellä kyseistä Villa Saaroa ja tilanne on se, että kaikki huvilat näyttävät melko lailla ränsistyneiltä noin vuosi maalauksen jälkeen, sillä meri.ilma on hyvin tehokas maalinpoistaja. Maalattu puu on alunperinkin väärä valinta merenrannalle. Mutta kaunis kuitenkin.

 • Leave a Reply