elämää Turku Vehreät vihreät

Salainen puutarha

22.4.2017

Kävimme tyttären kanssa ensivisiitillä kummitätini juuri ostamalla siirtolapuutarhapalstalla. Tuuli oli kylmä, mutta aurinko paistoi kirkkaasti. 40-luvulla rakennettu siirtolapuutarha oli varovasti, mutta varmasti, heräämässä kevääseen. Melkein pystyi kuulemaan mullan alta kuhinan, kun kasvien vihreys valmistautui puskemaan valtoimenaan esiin. Krookuksia ja sinivuokkoja näkyi jo. Ihana, jännittävä tunnelma.

Luin F. H. Burnettin Salaisen puutarhan joskus teini-iässä, mutta se tuli silti elävästi mieleeni tuolla palstalla. Siinä päähenkilö Mary löytää setänsä englantilaisesta puutarhasta salaisen puutarhahuoneen, joka parantaa orpotytön (monella tapaa) ja herättää hänet iloon ja elämään. Puutarhaa, mullan tuoksua ja kukkapenkkien koukkimista kuvataan tosi elävästi. Onhan tämä tätini uusi puutarha eräänlainen salainen puutarha sekin. Mitä pihamaan vuosien kerrokset menneestä tulevat paljastamaankaan? Miltä portinpielen sireeni näyttää täydessä kukassa? Nouseeko etupihalle vaaleanpunaista malvaa? Miltä tontin reunan vadelmarivin marjat maistuvat? Oi oi!

 

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Varpuslintu / viikarivartti.blogspot.fi 22.4.2017 at 12:51

    Oi, ihana postaus ja kauniit kuvat! Itse tajusin lukea Salaisen puutarhan vasta viime vuonna, kun äitini luki sen ja lykkäsi kirjan sen jälkeen minulle. Se on ehkä hienoin ikinä lukemani kirja, oikeasti, ihan mielettömän kaunis. <3

    • Reply Johanna 22.4.2017 at 19:46

      No mäkin tässä juuri suunnittelin suuntaavani kirjastoon lainaamaan sen. Just loistava opus tähän vuodenaikaan! :)

    Leave a Reply