elämää Turku

Takaisin Turkuun

2.5.2016

P5028820b

Suuressa oveluudessani jätin muuttoamme koskeavasta postauksesta pois sen uutisen, että olemme muuttamassa Turkuun. Ajattelin, että se ansaitsee ihan oman postauksensa. Helsinki jää siis kesäkuussa taakse. Elämänmuutos on tosi tunteellinen, jopa niin, että olo on vähän hämmentynyt nyt kun päätös on tehty. Vaikka olen alkukankeuden jälkeen viihtynyt hyvin Helsingissä nämä kuusi vuotta, on haaveena koko ajan ollut muutto Turkuun. En itse asiassa koskaan halunnut muuttaa pois Turusta, mutta elämä se vain vei mukanaan, ensin Ahvenanmaalle ja sitten Helsinkiiin. Mikä sekin on hyvä! Jokainen asuinpaikka on muokannut minua paljon.

P7231875b

Turussa asuntojen hinnat ovat Helsinkiin verrattuna melkein puolet halvempia, riippuen tietty siitä, mitä kaupunkien alueita ja minkäikäisiä taloja vertailee. Halusimme lopultakin lopettaa vuokranmaksamisen ja ostaa oman. Kun asunto Pohjolan kaupunginosasta löytyi, tajusimme, että tämähän voisi olla aika loistava sijainti Turussa. Bussiasemalle on viiden minuutin kävelymatka eikä rautatieasemallekaan kävele kovin paljon kauemmin. Joudumme kuitenkin molemmat Joonaksen kanssa käymään viikottain Helsingissä palaverien takia. Freelancer-systeemin ansiosta pääkaupunkiseudulla ei kuitenkaan ole pakko asua.

P7231872b

Monet Helsingissä asuvat ovat olleet ihan ihmeissään – miksi haluatte muuttaa pois Helsingistä? Toiset ymmärtävät hyvinkin. Varsinkin muilta paikkakunnilta Helsinkiin muuttaneet. Olen erittäin tyytyväinen, että tämä päätös on nyt tehty. Elämässä pitää mennä eteenpäin ja toteuttaa unelmia. Ei saa pelätä, ainakaan liikaa. Tavallaan muutto on myös henkilökohtaista kapinaani sitä vastaan, että kaikkien ”luovien alojen” ammattilaisten pitäisi asua pääkaupunkiseudulla.

P8165480b

Joka tapauksessa jännitystä on ilmassa. Miten Turku on muuttunut näiden kuuden vuoden aikana asuinpaikkana? Miltä sitten lopulta tuntuu taas palata samaan kaupunkiin, missä on käynyt suurimman osan kouluistaan? Löytyykö uusia turkulaisia ystäviä? Miltä uusi, minulle entuudestaan aika vieras asuinalue tulee tuntumaan?

P8165451b

Kuvissa on näkymiä Korppoolaismäeltä ja Ruissalon Saaronniemestä. Turku on tässä blogissa kulkenut aiheena mukana blogin alusta asti. Tässä muutama Turku-postaus vuosien varrelta:

PUF Designtori
Syysretki Brinkhalliin
Vanhan Suurtorin joulumarkkinat
Turun tunnelmallisin kahvila – Gaggui Kaffela
Juhannuspäivä Turussa
Ruissalon Villa Saaro
Sisustusliike Teatteri

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Minna 3.5.2016 at 06:26

  Tervetuloa! Ehkä muualla kiertäneenä hieman yllättyy taas Turun ”kulttuurista”. Itse syntynyt Heidekenillä lähes 50 vuotta sitten. Asuin turussa ekat 35v. Sitten elämä vei pienelle kierrokselle.

 • Reply Tiina 3.5.2016 at 18:44

  Tervetuloa takaisin Turkuun, mä olen asunut täällä nyt reilun vuoden valmistuttuani sisustusalalle ja toivon että kaupunki on osa mun ja avomieheni elämää mahdollisimman pitkään. <3 Uusia ystäviä kaipailen minäkin, kyllä niitä onneksi pikkuhiljaa alkaa löytyäkin :)

  • Reply Johanna 3.5.2016 at 18:55

   Kiitos! Toivottavasti olet löytänyt töitä omalta alalta tai työllistät itse itsesi. :)

  Leave a Reply