graafinen Turku

Turku-joulukalenteri nyt kaupan!

7.11.2017

Kun asuin Helsingissä, aina loppuvuodesta minuun iski jouluinen Turku-mieli. Vanhan Suurtorin joulumarkkinat, Kauppahallin joulun tuoksut ja Tuomiokirkon kauneimpien joululaulujen tunnelma tulivat mieleen. Useana vuotena mietin, että olisi mahtavaa toteuttaa Turusta perinteinen joulukalenteri. Tänä vuonna, ja nyt jo täällä Turussa asuessamme, sille oli viimein aikaa. Ensin oli tarkoitus tehdä kuvitus käsin, mutta lopulta päädyin digikuvitukseen, jossa Aurajoen kummaltakin puolelta tutut talot seisovat sopuisasti vierekkäin. Melkein kaikille kalenterin taloille löytyy esikuva todellisuudesta. Kalenterin kuva täydentyy luukku luukulta, kuten mielestäni kunnon joulukalenterin kuuluukin. Painotyön toteutti Lönnberg. Yhteyshenkilöni Ismo Sukanen ansaitsee suuret kiitokset todella hyvästä asiakaspalvelusta. Kiitos vielä!

A4-kokoisen kalenterin voi käydä ostamassa itselleen Turusta PUF Design Marketista (Forum-kortteli) ja Sammakon kirjakaupasta (Kauppiaskatu 3). Sitä voi myös tilata suoraan minulta laittamalla sähköpostia osoitteeseen johanna.horkko(a)gmail.com. Kalenterin hinta on 10 € + postituskulut 1,40 € (Suomen sisälle).

Riemullista ja Turku-vireistä joulunodotusta!


EDIT:
Katso tästä Turku-joulukalenteri 2018

 

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Mrs P 9.11.2017 at 21:33

  Tää on hieno! Voisitko ensi vuonna laajentaa myös itärajan kaupunkeihin? ;)

  • Reply Johanna 10.11.2017 at 12:31

   Hehheh, se olisi paljon vaikeampi tehtävä. Tässä tarvittiin nimittäin kaupunkituntemusta ja tutkimusretkiä siitäkin huolimatta, että maisema ei ole yks yhteen kaupungin kanssa ja sillatkin puuttuvat. :)

 • Reply Milja 14.11.2017 at 19:37

  Ihana kalenteri, täytyy käydä pian ostamassa!

  • Reply Johanna 15.11.2017 at 10:49

   Moi Milja! Mene pian, painos on kohta loppuunmyyty. Kalenterin suosio yllätti minut täysin. Näiden postauksessa mainittujen jälleenmyyjien lisäksi myös Turun kansallinen kirjakauppa ja Turun linnan museokauppa myyvät kalenteria.

 • Reply Ilona 16.11.2017 at 11:34

  Hei,
  Olisin kiinnostunut ostamaan kalenterin sinulta. Haluaisin kuitenkin kysyä, että kun luukun avaa, onko sisältönä jokin maisemasta erillään oleva kuva esimerkiksi valkoisella taustalla vai onko luukun sisältö tavallaan yhteydessä kalenterin maisemaan? Toivottavasti ymmärrät mitä ajan takaa :D

 • Reply Sanni 26.11.2017 at 21:12

  Hei,

  Meillä on tämä kalenteri, ja innolla yritimmekin tunnistaa kalenterin rakennuksia. Suurin osa oli toki helppoja, mutta jotkin jäivät kaihertamaan. Oletko jossakin käsitellyt tarkemmin näitä taloja, tai lähinnä, että minkä esikuvan mukaan ne on taiteiltu? Joulun jälkeenkin voisi vielä olla kiva kuulla omat sanasi rakennuksista, ehkä jopa että minkä vuoksi ne kalenteriin päätyivät.:) Mukavaa joulunodotusta, pian pääseekin jo avaamaan luukkuja!

 • Leave a Reply