Turku

Turun linnassa

22.12.2015

PC220979b

Tänään oli vuoden pimein päivä. Kävimme Turun linnassa isäni kanssa. Mietin, miten pimeässä linnassa on joskus elettykään. Ennen lasi-ikkunoita ikkuna-aukot oli peitetty sianrakoin, jolloin päivänvalo ei talvisin juurikaan päässyt sisätiloihin. Nyt kupruilevat lasit tekivät kaupunkimaisemasta kauniin mosaiikin.

PC220942bPC220958b

Muistaako kukaan Glorian 24-sivuista joulukalenterijuttua Turun linnasta vuodelta 2011? Juttu yhdisti mm. reseptejä, muotia ja joulukukkia (kas, making of -video löytyi vielä Vimeosta!). Sen jutun kuvat tekivät minuun suuren vaikutuksen ja mietin silloin, että Turun Linnassa täytyy taas käydä. Nojoo, siitä on viisi vuotta ja vasta nyt sain mentyä linnaan. Jos nyt hieman saa urputtaa, niin Turun linnan joulufiilis oli kyllä tänä vuonna aika valju. Yhtään aitoa joulukuustakaan en bongannut sisätiloista. Mietin, miten ihania jouluisia tapahtumia ja kierroksia Turun linnassa voisikaan järjestää. Linnalla olisi kaikki puitteet Turun joulutohinan keskukseksi! Himmelityöpajoja, keskiaikaisten jouluruokien maistelua ja kokkailua, lasten joulujuhlia, joulumarkkinoita linnan sisäpihalla…

PC220977bPC220946bPC220949bPC220937b

No, urputus sikseen, Turun linna tarjoaa kyllä aivan uskomattoman paljon katseltavaa ja opittavaa. Kolme tuntia ei riitä alkuunkaan valtavan linnan koluamiseen. Linnassa olisi mielenkiintoista olla yötä. Onkohan se mahdollista? Naimisiin linnan kirkossa voi ainakin mennä ja hääjuhlatkin siellä on mahdollista järjestää. Turun linnassa kuvattiin vastikään turkulaisia työllistänyt Tyttökuningas-elokuva, joka on saanut ensi-iltansa joulukuussa. Joulunaikaan tulee usein käytyä leffassa. Ruotsin hallitsijaksi 1600-luvulla nousseesta Kristiinasta kertova elokuva voisi olla tänä vuonna se leffa!

PC220934b

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Minna 22.12.2015 at 21:41

    Itse asun Turussa ja viimeisestä linnakierroksesta on kulunut aivan liikaa aikaa, pitääkin poiketa siellä :) Muistaakseni ainakin halloween aikaan linnassa järjestetään kauhukierroksia iltaisin :)

  • Leave a Reply